Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Friday

JOM SAMBUNG

Kesinambungan cerita sebelum ini. (sila baca cerita sblm ini dulu bg mengelakkan kekeliruan). Kebenaran yg berlaku selepas drama cinta bisu bersiri itu adalah;

lelaki yg i minat itu sbnrnya bkn la berminat pada i pon. Walaupon apa yg i ceritakan tntg dia juga spt memerhatikan i dari kejauhan itu adalah benar, tapi apa yg dia lakukan itu bkn pada i.

Means, dia bkn la melirik, merenung, memerhatikan dan senyum dari kejauhan pada i, tetapi pada kawan rapat sekelas i yg sorang ni.
Tak dinafikan, setiap aktiviti perkhemahan dan lawatan persatuan yg dianjurkan oleh sekolah i, minah nih pon mmg join sama. So, sebenarnya mereka berdua tuh la yg dok bercinta dan main2 mata. Tapi i yg terperasan. Sebab apa i boleh terperasan? Everytime i g memana, ada minah ni jugak. Pergi lawatan, minah ni pon join, pergi camping minah ni pon ada. So, bila mereka ber2 dok main mata, walhal i ada kt dpn atau sebelah minah ni, tuh yg boleh jadi salah sangka. Ingkan mamat tuh dok minat kt i. Tapi rupenye2 kawan sebelah i ni haaaa... ADUHHH... malu beb! Slmt i tak beria2 minat kt dia. Ataupon straight to the point g mengadap mamat tuh utk meluahkan perasaan i.


Huhuhuhu.. slmt tak jadi perigi cari timba. Malu beb!!
Dan sebenarnya minah ni pon tau yg i suke kan mamat tu sebelum i tau yg diorg tuh sbnrnya sdg bercinta. Tapi minah ni takder pon bagi tau apa2 yg diorg tuh sbnrnya tgh hangat bercinta. Kan sng bagi tau awal2 takdelah i bazir karent nk jadi syok sdri suke kan mamat tuh. Aduhhh..!


Beberapa bulan selepas tu, sblm tamat persekolah kami, si minah kawan rapat i ni ada bg tau i yg mereka tidak lagi sdg hangat bercinta. Masing2 nk bwk haluan msg2. Minah ni siap bg tau i yg kalo i nk amik mamat tuh jadi special, amik la. Dia dah tak kesah dah..!



Blurrrppp! Terkedu, terbatu i kt situ juga pas dgr dia ckp mcm tu. Apa..? ingt i nih sng2 nk buat mcm tu ke? Sory skit. Pegi jalan daaaa...!



Penutup ceritanya, minah tuh bercinta dgn kwn sekelas dia yg lain hinggala ke jinjang pelamin. Yg mamat tuh pulak, i ada jumpa dia kt UiTM masa diploma. Masih single dan available. Dia amik kontek nombor i dan try nk tackle i pulak. Ha..? patah tumbuh i gantikan girlfriend lama dia ke? Dan skrg i tatau la dia dh kawen atau belum.


THE END....!

moral of the story:
  1. kalo ada lelaki dok pandang2 anda smbil tersenyum2, jgn terus perasan tan..tan ek. belum tentu lelaki itu lakukan pada anda. sila lihat kiri, kanan, dpn dan blkg anda kot2 ada perempuan lain sdg bersama2 dgn anda.
  2. kalo dh lelaki tuh dok diam membisu lama2 tanpa meluahkan perasaan pd anda walaupon anda rasa dia mmg suke kan anda, mgkin silap tanggapan anda tu. dia takder perasaan apa pon pada anda.
  3. walaupon anda pasti dia ada menyimpan perasaan pada anda kerana dia slalu senyum pada anda, sila jgn terus 'jump to the conclusion.' sbb dia mgkin ada alasan tersendri spt mengatakan bhw dia juga senyum pada org lain juga, atau pon dia boleh mengatakan yg dia pon pandang2 pada org lain juga. ataupon juga dia boleh mengatakan dia bergambar dan berdiri di sblh org lain juga. hahhaha.. kesimpulannya, jgn la kite nih cpt perasan tan..tan...
  4. sekian, terima kasih..

3 comments:

rillys said...

hik hikk..u leh wat novel ni..

~ujicham~ said...

oo.. kalau budak diploma.. ko sebut nama mesti aku kenal. hehehe.

Erin Rashid said...

lily - huh..! mana la reti lily. kang tak laku malu jeee..huhuhuh

uji - bkn diploma QS la uji... dia diploma elektrik dulu. hahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...