Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Thursday

UNTUK SESIAPA YG TIDAK TAHU

Bnyk blog dh i lawati,
Bnyk blog dh i support
Bnyk blog dh i baca
Sume mempunyai objektif tersendri
dan kebanyakan nya adalah sama
tntg mewujudkan blog masing2

Perlukah i terangkan lagi
apa objektif mewujudkan blog masing2?
Sedangkan Tun Dr. Mahathir pon ada blog sdri
Bkn beliau saja yg ada blog
malah ramai lagi ahli koprat yg ada blog sdri
mgkin org yg tak da blog ni yg tatau
apa itu blog sbnrnya..

Ya, blog itu ibarat 'public diari' seseorg
terpulang la kpd penulis blog itu nk tulis tntg apa pon
apa yg dia rasa
dan apa yg dia lalui
apa yg dia nk buat
dan terpulangla samada penulis itu nk publish kan atau pon tidak
penulis blog tuh pon tidak memerlukan 'editor' yg tak bertauliah
utk tlg mengeditkan apa yg dia tulis
"ini tak bagus"
"itu tak bagus"
"apa yg ko merepek tulis ni?"
"tah haper haper punya story laa..!"

eh helloooo... kalo anda tak suka dgn blog seseorg itu
boleh tak tlg angkat kaki,
angkat jari anda
dan tlg blah dari blog itu..!
perlukah i gune ayat2 kasar..?
kang ada plak yg melenting baca artikel i ni

Anyway, blog i pon tak perlukan 'editor' yg tak bertauliah
i sdri leh jadi editor kpd blog i sdri
so, kalo sesiapa yg tidak suka membaca blog seseorg itu
better anda tak perlu lawati blog dia setiap hari
weh, blah la woiii!
takyah bazir masa baca benda yg ko tak suka

Asalkan i tau blog i tidak mengandungi unsur2 kelucahan melampau,
unsur2 fitnah yg terlampau,
unsur2 mengaibkan dan mempersendakan,
unsur2 yg boleh memporak-perandakan rumah tangga org,
dan unsur2 batu api ka, manghasut ka.. dan seangkatannya

La..sukatila nk tulis apa
dh itu blog dia
yg ada nk marah tuh apsal?

Malas la nk ckp bnyk
kang ada yg terasa
mula la melenting sana sini
mula la bg msg2 guna nama 'Anonymous'
takut plak nk bg tau sape nama
tapi tang melenting tuh tak takut plak
sbb dh mkn cili mmg la terasa pedas kn..!

Oh ye,
Mana2 blog ada Feedjit Traffic tuh
biasanya leh detect pembaca dia dari negara dan negeri mana
kol berapa dia masuk dan keluar blog
berapa lama dia dok membaca blog tu
berapa lama dia amik masa nk tulis bhgn 'comment'
dari mana dia dpt link masuk blog
dan lain2 lagi la
so, jgn main aci2 bukak pintu ok
atau main hide n seek
everything written there
so... please..kalo anda tak suke
takyah lawat lagi
g bukak blog sdri

note: kpd yg lain jgn terasa hati ok. ini bkn ditujukan kpd u all. ok tata..

5 comments:

~ujicham~ said...

sabarlah erin.. inilah masalahnya kalau ada manusia yang nak semua orang jd serba serbi macam dia.. idea, pendapat n fikiran... citarasa.. semuanyalah.

apa2 yang kontra semuanya jadi salah.

saya dengan ini menyeru (fewitt).. kita kenalah saling hormat-menghormati. Peace bebeh!!

rillys said...

dah ada lalat hinggap ke kat ur blog?? ishk2...just ignore them! i suka baca citer2 u..especially pasal keletah camimi..yerlah i takde baby-girl..hehe..so don't let the lalats kacau ur emotion! take care ;)

Erin Rashid said...

uji - tuh la..sabar ada hadnya. jgn meletup dah ler!

lily - bkn je lalat. dh jadu langau! seekor je pon..! mmg kene buat bodo je dgn msg dia. sian dia tagih perhatian..

Izan said...

la... erin pun ada lalat yang mengganggu ke. ramai gak kawan2 izan yang ada lalat dalam blog derang. kene beli spray hapuskan lalat ni

Erin Rashid said...

izan - tuh la erin perasan gak blog2 lain pon ada kena. sedih tol dpt unwanted person masuk blog ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...