Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

BILE LA NAK START PACKING

InsyaAllah, kalo takde apa aral melintang, bln 3 atau 4 kami nk beransur pulang ke Msia. Tapi.. buat masa ni packing pon tarak! mcm manaaaa.....???


Ni namanye excited ke atau tak excited nih? i pon tak tau la nk habaq gi mana lagi. ishh!!


Kotak lom beli. Ada je sbnrnye kotak kt dlm stor basement sana, tapi mcm tak menyempat plak nk packing. Patutnye bln 3 atau 4 nk blk, 6 bln sblm tuh dh start2 packing skit. (hehehe..gile excited namanye tuh!)



Kalo nk ditanya perasaan utk pulang ke msia ni, sudah tentu la terloncat2 mcm katak smpai nk runtuh rumah ni dibuatnye. tapi sedih pon ada maaa...




Tak mustahil, i akan rindukan suasana kt germany ni nnt bile dh berada kt msia. sure teringat tempat2 yg pernah dilawati selama di bumi german ni. yg pasti, i akan rindukan bas panjang duisburg ni. nape? huhuhuh..terlalu bnyk bakti bus tuh pada kami tau! tanpa bus tu, tentu patah kaki kami dibuatnya kalo nk berjln ke sana sini. bus tuh jugakla yg bawak suami i pergi dan blk uni.


taknak le citer lbh2 lagi. nnt berjuraian air mata ni nk tinggalkan bumi german. ntah bile akan kembali ke sini lagi. tak tahu la kalo2 di sini juga utk suami i smbg phd dia nnt. tapi, insyaAllah, i tetap berharap camimi akan menyusuli bapaknye kemudian hari utk melanjutkan pelajaran ke sini. mudah2an keistimewaan yg camimi dpt tuh akan membawa dia ke bumi german suatu hari nnt. InsyaAllah..


6 comments:

SueGinola said...

Mesti banyak giler barang nak bawak balik M'sia kan?
Nanti balik M'sia dok kat mane?Shah Alam ker?waa..bestnye...

~ujicham~ said...

mudah2han camimi pun boleh belaja kat german nanti. amin.
btw, barang tu nak kena hantar balik dulu ke?

rillys said...

i pun tumpang gembira n sedih baca entry u ni :D
..setiap permulaan pasti ada penghujungkan..apepun u mmg bertuah dpt experience camni ;)
..so kuatkan semangat utk packing brg!!

btw, klau u need help pasal forwarding brg2 u..my dad can help ;)

Saleza said...

Aiiik,..takkan bus panjang tu je yg akan dirindui,..???

Izan said...

da nak balik ke?? hhuhuhuhuhuh... nak nangis da ni. tinggalkan izan sorang2 kat sini. waa.....

p/s: cam sama je bas panjang tu. kat sini pun ada bas camtu. =)

Erin Rashid said...

kak sue - boleh thn jugak la kak sue. insyaAllah kalo suami ngajar kt shah alam, maka di shah alam la jugak kami bermaustautin.

uji - brg mau hantar dulu ma.. kalo kami blk dulu sape pulak nk tlg arrange penghantaran brg2 tuh smua

lily - tmpt jatuh lagikan dikenang.. huhuuh..ur dad pon leh arrange kn?. btw, my dad yg tlg uruskan penghantaran brg2 kami.

kak ja - kami bnyk terhutang budi pd pakcik bus tuh ha.. tapi yg lain pon kami tntu akan rindu nye. especially time2 kite berhimpun dan melantak masakan. hehehehe...

izan - izan, jgn la sedih2 ok. ur husband will always be on ur side. p/s: mcm erin nih jiran sblh umah izan je kn? hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...