Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Friday

LAPTOP CHARGER DAH KIOK


Em, dlm minggu ni mgkin limited skit i nk buat entry. Memandangkan camimi dh berjaya mengkiokkan charger laptop i, so i have to wait for the brand new. huhuhuh..nangis lorrr..!!


Sbnrnye, charger tuh sblm ni ala2 nyawa ikan gitu. Kire kene ketuk2 skit tang box charger tuh baru leh berfungsi. At the same time, order kt my father kt msia sana mtk tlg dia belikan and pass the charger tuh kpd seorg kawan yg sdg bercuti2 di msia utk dibwa pulang ke sini. Tetapi, tak sempat nk tggu la pulak. Charger tuh dh terlebih dahulu menghembuskan nafasnye yg terakhir. Aduhhh..berjaya jugak camimi men-copot-kannya. So, my husband terpaksa beli jugak kt ebay charger laptop i tau. huhuhuuh..


Sbnrnya, box charger tuh dok dipijak2 oleh camimi. Kdg kala dia main2 smbil hentak2 manja gitu. Tak sangka pulak boleh rosak. Sbb tgn budak kecik nih tak sekuat tgn kite yg dewasa. Dan berat dia tuh tak pon melebihi 11 kg. Kiokkkk jugak akhirnya.


Memandangkan kt sini tiada company HP COMPAQ (betapa sengalnye kn?!) sbb tuh kene import charger dr father i kt msia. Tapi dah tak sempat nk tggu lama2, maka my husband kene beli terus yg baru dari ebay. Next week baru leh dihantar ke umah. Jadi la.. ori pon ye. tapi sama jugak 'made in china.'


Yg ni, laptop i bernyawa sekejap sbb ada member husband i bertandang kt sini dan dh dipesan oleh my husband utk bwk charger laptop sekali. (slmt guna brand yg sama). Nk guna desktop husband i punye plak tak dapek la nk lepak dpn pc tuh lelama. Sbb dia nk guna buat kerja2 dia. So, nk tak nak terpaksa guna laptop sdri.


Okla, jumpa je at the next entry bile charger i dh ada ok. I wish u have a nice weekend. Tata..


4 comments:

~ujicham~ said...

barang dr cina tak perlu camimi nak tolong kiok kan, auto-kiok.

middaygeo said...

charger lama akak siap kuar bunyi bila on plug nasib tak meletup jer. syg nak buang ada lg dlm beg laptop

Izan said...

ish ish ish... ganas jugak camimi ni yek. dulu kamera ngan handphone rosak. ni charger laptop lak rosak. camimi camimi... pasni apa lak la dia nak belasah. hehehehehhehe

Erin Rashid said...

uji - tol la..uji...

middaygeo - akak, charger lama saya sblm beli hari tu, siap kuar bau hangit dan berapi skit. huhuhhu..serammm!!

izan - tuh la. semua benda dia nk belasah. last2 erin yg belasah dia. hahahahhah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...