Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Sunday

CUBA-CUBA DAAAA

Hari ni kan hari ahad. biasanya hari si tukang masak ni utk mencuba resepi yg tak pernah dicuba. Disebab kan tekak terasa nak mkn makanan ni, maka si tukang masak ini perlula menyelak dan membuka segala resepi blog yg ada di dunia internet. Syukran, maka berjumpala si tukang masak tuh dgn menu yg tekak nye terasa nk makan. Jom check it out menu apa la si tukang masak tuh telah mencuba ekk...?


Heheheh...maka si tukang masak ni ingin mempersembahkan menu yg pernah dirasanya sebelum ini cuma belum pernah dimasaknya. Ianya adalah.. Laksa Sarawak..!!


Ye, dulu 1st time mkn laksa sarawak adalah di rumah kak ja. Oleh kerana laksa sarawak kak ja terasa terlalu sedap, maka si tukang masak ini ingin mengambil inisiatif utk belajar memasaknya sdri. Bahan2 utk memasak sudah dibelinya smlm, maka hari ini lah hari utk mencubanya.


Lepas memasak menu ni, kenalah ada si tukang kritiknya iaitu si suami tukang masak tu sdri. si suami tukang masak tu mmg sgt pandai dlm kritik mengkritik makanan ni cuba ada kekurangan skit. Iaitu reti mengkritik tapi tak reti memasak lgsg. takpe2... selamat la si tukang masak itu ingin terus berbakti dgn memasak masakan seharian. Kalo tak susah la si suami tukang masak itu nk msk mskan sdri. kang makan kebab pakcik turki tuh je la gamaknya.


ok la kawan2.. jom la tgk laksa sarawak saya yg si pengkritik tu kata sedap. hahahha..sedap ke abg oiii..? leh lawan laksa sarawak kak ja tak? hehehhee..jgn mare ye kak ja. masak laksa tak leh nak invite sesiapa lagi sbb baru 1st time masak. kang tak sedap malu la pulak kan. kalo dh lulus masakan ni, maka boleh la beramai2 dijemput utk menyental laksa sarawak saya. hehehhe..



Note: Laksa Sarawak i gune spageti, instead of meehun. Next time leh plak cuba gune meehun

7 comments:

Izan said...

ma aih.. sungguh menggoda laksa sarawak ni. makin pandai masak erin skang yek. izan kekadang tu malas nak masak bab mirko kalau benda pelik2 ni masih tak reti lg nak makan.

middaygeo said...

amboi yang meriahnyer udang..tak penah mkn laksa sarawak nak cikit

Saleza said...

uishh,..menggoda betulla,..

m a r n y m a s u a n said...

nak2...
slrupppp
ganz lecker!

nnt we all nak dtg umah lah
haha.
after exam nnt..

nak kirim brg cargo
nak tumpang yek
danke :)

Erin Rashid said...

izan - takper, awk ada alasan kukuh. kitorg ni makin lama dok sini makin terasa nk mkn mknan msia jeee!! ish..!

middaygeo - akak, try la kt sana. sedap tau! hhuh...

kak ja - terliur bendenya. saya nih amatur je. tapi tak leh la nk lawan akak.

marny - tau, u all akan dtg nnt. tapi sila bg tau awal2 ek kalo terasa nk mkn sedap2. heheheh...

nurhareza said...

sedap nyer.. ada resipi x.. aku giler nk mencuba resipi baru nih..

Erin Rashid said...

beja - aku amik resepi dr icip2 tv3. kalo nk lain g fotopages hanieliza. mcm2 ada. sile ke column kanan blog aku. k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...