Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

GILER SNOW TEBAL


Snow turun lagi!! Giler batak botol dibuatnye. Sbb baru kali ini snow agak tebal berbanding sblm2 nih (since i dtg german la...)


Snow turun tak lah lebat mana. Ia start turun ahad mlm isnin. Tapi sebab snow turun dari mlm smpai ke pagi baru berenti, so tebal la jadinya kt atas jln raya, atas rumput2 dan bumbung2 umah. Seronok giler. Sbnrnye dari mlm tu dh nk kuar amik gmbr dgn snow. Tapi gilerrr sbb dh mlm2 buta pekehal la pulak nk bwk budak kecik kuar semata2 nk bergambar. hahahhaha... Jadi hasrat terbantut la pulak..!


Esoknye tuh bgn pagi seronok tgk betapa semua permukaan ditutupi dgn snow yg tebal. Mmg terasa nk turun je g amik gmbr sama2 dgn camimi. Tapi memandangkan ada member husband yg still lg bermlm kt umah, hasrat ttp terbantut. Segan la plak kann...! Lagipon hari isnin org dh start sibuk kt dpn umah. Jalanraya pon dh sibuk dgn kereta2. So, tambah segan jugak nk berhadapan dgn org yg lalu lalang dp umah, tgk pulak kami bergambar. huhuhuhu..toksah la beb! Simpan je la hasrat tuh.


Tapi my husband mmg nk kuar dgn member dia tuh nk g beli brg dan hantar brg kt DHL. So, semua pix yg ada ni dia yg amik melainkan pix dari tingkap umah i tu. So, sempat la mereka bermain2 snow kt tepi jln raya tu. Time ni la sgt sesuai sbnrnye ye kwn2 kalo nk buat 'snow man'. Alangkah seronoknye kalo i leh g halaman blkg umah ni utk buat snow man. Huhuuh..hasrat tetap tak tercapai.


Tapi, xpela. Asalkan dh dpt rasa pegang snow pon takpe. Tak sempat nk main baling2 snow ke, atau buat bebola kecil ke, atau buat snow man pon tak pe la. Harap2 ada lagi rezeki next time. So, have fun looking at all the pix below. tata..!!


amik gmbr dari kediaman kami nun kt atas ni ha.. so, leh nmpk semua view kt bwh sana. pegang snow pon dari tingkap umah je. huhuhhu


mmg best giler beb tgk snow tebal2 mcm ni. sbb jarang snow turun tebal mcm ni.

setiap permukaan dh ditutupi snow


ini view dpn pintu besar masuk ke kediaman kami. kuar2 je dh kene mengharungi snow yg tebal (tebal2 kt sini pon masih tipis berbanding ketebalan snow kt US atau Russia sana)

ini plak pemandangan nk masuk ke kediaman kami. best giler kalo dpt main kt sini pon jadila....


ini plak pemandangan halaman blkg kediaman kami. tuan umah yg punya, so diorg je yg leh masuk. tidak kami... huhuhu

jeles! diorg yg dpt menikmati snow kt luar, dan kami menikmati pemandangan snow dr dlm umah je.

tapi takper, sbb sehingga ke hari ini snow masih belum cair2 lagi. camne nk cair kalo suhu kt luar siang dan mlm -10 hingga -4 deg. So, nnt ada masa sempat kot nk buat bebola ais. hehehhe.. InsyaAllah..

4 comments:

rillys said...

wahh..syoknya! gian punya pasal pegang snow kot tingkap pun jadilah yer..camne punya sejuklah degree drop -4 to -10..aduhaiii

~ujicham~ said...

wow.. mcm pegang kapas.. nampak lembut sangat salji tu.

Izan said...

wah bestnye ada salji. kat rome sejuk je salji tak dak pun. huhuhuhuhuhu... bila nak salji yek???

Erin Rashid said...

lily - cmtuh la..jadila pegang kt tngkp je la. nk kuar semata2 malas la..!

uji - mcm abc je uji.. tggl nk letak sirap, susu je.. hehehe

izan - coming soon la tuh kt tmpt izan. nnt jgn lupe tepek gmbr, k! tapi sure seronok sbb ada laman sdri. leh buat snowman!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...