Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Friday

HAPPY NEW YEAR

Alamak, mcm dh basi la plak nk cerita tntg celebration new year kt sini. Tapi mcm mana pon, nk jugak cerita. Ala, setakat nk menghias blog i sdri. Apa salahnya...

Kt sini mercun dan bunga api tidak pon diharamkan. So, utk new year celebration diorg pakat ramai2 main mercun (as usual...).Dung dang dung dang bunyi mercun tepat kol 12am. Malah sblm 12 am lg dh kecoh bunyi mercun sana sini.



Yg bestnya, utk new year kali ini, snow pon pakat turun sama2. Patut la sejuk lain mcm dok kt umah. Then bile tgk kt luar time org mercun sana sini, rupenya snow dh hbs turun pon. Tapi nipis je snow nye. Ala2 mcm habuk je kt atas atap2 umah org dan jln raya. Tapi snow agak tebal skit bile menjelang pagi tadi. Putih je saujana memandang.

Kalo camimi ditakdirkan belum lahir lagi, tentu dh seret tgn cik abg keluar g Cologne. Sbb celebration new year kt sana lbh meriah. Almaklumla, bandar2 besar mmg ada buat celebration besar2an. Perjalanan nk ke Cologne memakan masa lbh kurang 1 jam menaiki keretapi.

So, oleh kerana camimi dh pon melihat dunia ni, dan dia tgh tido pon time tuh, so we all pakat tgk mercun kt tingkap umah je. Nk turun pon malas la sbb sejuk la. Tak tahan beb!

Tengahari new year tu, saja ajak kak ja sekeluarga mkn tengahari kt sini. saja nk say thanks sbb kak ja tlg pass kan bnyk things utk parents i masa kak ja bercuti2 di msia hari tu. Lgpon, kak ja sekeluarga tak sempat nk bertandang ke umah parents i kt shah alam masa kak ja kt msia. So, i gantikan 'hutang' parents i la utk menjamu kak ja sekeluarga.

So, menu tenghari tadi adalah: nasi beriani german (nama kasi sdri lor sbb nk tiru beriani gam tak la menjadi sgt. hahaah) berlaukkan ayam tomato madu dan daging jintan manis. Disamping tuh hidangkan jugak kuih ketayap dan karipap berintikan daging. Tuh je la yg mampu.



Dan, itu je la celebration sempena tahun baru. Takda yg istimewa, takda yg unik. Segalanya biasa2 aje dan sederhana. Okla, kwn2 jumpa lagi next entry. cau cin cauuu..!!

5 comments:

~ujicham~ said...

erin ni.. suka tauu melelehkan air liur orang.. tak suka tak suka tak suka.

Saleza said...

lorr,..kira bayar hutang ke tu,..ngeh ngeh ngeh,..

nurhareza said...

ryn.. mcm yg ko celebrate kn kat sn yer..

rillys said...

happy new year erin! i nak tambah satu azam utk u bleh?? bagi camimi adik ekk..lalalaaa :P

Izan said...

sama la kat sini pun tak diharamkan bermain bercun. nak beli mercun pun sennag jer. mana2 pun leh beli. malam new year tu sana sini bunyi mercun.

erin, da makin pandai masak yek. nasi briani tu. dasyat... izan sejak keje ni da jarang sgt masak. rindu lak rasanya nak masak. huhuhuhuhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...