Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Monday

HARI SABTU LALALALA....

Hari sabtu mcm biasala. Macam sabtu2 sblm ni. Hari jln2 sedunia. Hehehehhe.. Hari lain pon jln2 jugak tapi since dh masuk winter yg sejuk melampau ni, xtvt outdoor terpaksa dikurangkan. Tapi, hari sabtu la kami boleh berjln2 ber3. Cik abe takde nk ke uni, so leh la bwk kami pusing2. heheheh


Tapi sabtu baru lepas ni, ada misi perlu dilaksanakan. Since my mum ada pesan beberapa brg utk dibawa pulang ke msia nnt, so kami ber3 perlu mengharungi kesejukan di luar sana utk dapatkan brg2 yg mother i pesan. Mcm biasala, mtk belikan handbag la, beg telekung la, alas meja la.. mcm2 la lg.


So, sblm jlnkan misi tuh, kenela isi perut dulu. Oleh kerana hari sabtu tukang masak bercuti, so kami menyental subway lunch tu. Konsep subway cam biasa. Sandwiches and salats. Yummmm...sedap!


Pastuh, jln2 , ronda2, cuci2 mata, dh selesai misi barula kami pulang ke umah nk taruk brg2 tuh sume. Sbb pastuh nk berangkat ke umah kak ja plak. Ajak minum2 petang kt umah kak ja.


Tapi mcm biasala, kak ja slalu kata minum petang. Tapi bkn setakat minum petang, dh sekali makan malam. Menu...? Wah..sgt sedaaaaaappp!! Walaupon 1st time rasa menu ni seumur hidup, tapi mmg sgt jatuh cinta dgn masakan kak ja tu. Apa dia..? jom kite tgk gmbr. (Dan mcm biasa, lupe nk amik gmbr menu sblm mkn. Sbb bile mknan dh ada dpn mata, apa lagi la. kasi bedal laaa...! mana ingat nk amik gmbr)


taraaaaaa.. ini la dia laksa sarawak! sedap beb! i baru 1st time mkn dh rasa mcm nk soh kat ja wat lagi (bile la kak ja nk buat lagi? saya xreti buat la..) hehehhe..


sedap ke abg ooiii..? we all memula mkn petang je. smpai ke mlm bedal laksa sarawak kak ja. sedap tak leh berenti la..! hahahhaa...



ok..ok.. sampai laksa tuh hbs kami 2 keluarga makan. so, time nk blk la. hari dh lama gelap ni. xreti2 nk blk ke..?


actually kak nadia n family dtg umah kak ja nk hantar barang yg dipinjam, so alang2 jemput kami jugak beramai2 minum petang menikmati laksa sarawak. em..blk msia jawabnye nk carik laksa sarawak la kalo kak ja dh tak buat.. hehheheh..


these a few fotos yg i smpt snap masa kami berjln kaki blk ke umah (kes tertinggal bas la nih!).


sbnrnye dh seminggu lbh lamanya snow turun. tapi kt kete org nih still ada snow yg tak diusik. nmpk sgt tuan empunya kete ni tak guna kereta semenjak seminggu lbh ni!


tebalkan snow nyer..?


suasana sunyi dan sepi je nmpk. padahal baru kol 9 lbh. mcm nih la kt sini especially time winter. org sume nk dok kt umah je.. mmg tak happening lgsg mcm kt msia!

4 comments:

~ujicham~ said...

laksa sarawak tu guna spageti ke?

rillys said...

all way long u blk tu sunyi ke? takutnya..anyway careful yer ;)

Izan said...

laksa sarawak?? tak pernah makan tp mesti sedpa kan.. izan ni hantu laksa. laksa penang, laksa johor sume tibai.

tebalnyer snow. boleh buat snowman ni.

Erin Rashid said...

uji - yg kak ja buat nih ada 2: spegeti dan meehun. tapi erin balun spegeti je

lily - mmg sunyi. erin jln smbil usha2 blkg. terasa mcm ada yg ngekor je. huhuhuhuhu..

izan - sgt sedap izan. nmpk gaya nye kene bljr masak laksa la pulak erin pas nih. kepingin!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...