Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Tuesday

TERINGAT...

Hari ini tiada entry yg menarik pon. Mgkin dh ketandusan idea. Maklumla, dh jarang kuar umah hari2 biasa ni. Tak tahan utk mengharungi cuaca sejuk kt luar sana. Kalo nk kuar pon mgkin kene tggu hari Sabtu atau Ahad, so that my husband ada sekali n boleh kuar bersama2. Owh..tak sabar nk tggu musim bunga dan musim panas yg mana cuacanye tak sesejuk sebegini. Nak lihat bunga mengembang, rumput menghijau, pokok lebat berdaun, matahari memancar, dah tak perlu pakei tebal2 yg menampakkn diri lbh gemuk! huhuhuuh..


Tapi tadi ada menjenguk sebentar satu blog nun di msia sana. Menceritakan tentang si suaminya pada zaman muda2 dulu, sblm berkenalan dan berkahwin. So sweet utk melihat gmbr2 seorg lelaki yg belum kita kenali dulu tapi skrg dh menjadi milik kita. Melihat gambar2 seorg lelaki yg kita tak pernah jumpa pon tapi skrg berkongsi kehidupan dgn kita. Sudah tentula gmbar dulu akan jauh berbeza dgn gmbr dia skrg. Maklumla, dh berkahwin sudah tentula hidup lbh bermakna.


Tapi, utk pengetahuan anda semua, sepanjang i berkahwin dgn suami, i tak pernah tgk gmbr2 dia masa kecik2, masa bersekolah rendah, menengah, malah masa di universiti. Gmbr2 sblm kawin tapi kami sudah berkenalan ada la. Seriess!! Semasa berkunjung ke umah mak mertua di sitiawan pon i tak jumpa gambar2 tu semua. Malah satu album pon i tak nmpk. Suami i kata, semua album ada kt umah pakciknye yg umahnye pon mmg tak jauh drpd umah mertua i. So, buat masa ni i masih belum berkesempatan utk 'mengutuk' atau mentertawakn gmbr2 suami masa dia kecik2 dulu. hahahahah... tentu berlainan dgn skrg kn..? atau lbh kelakar, tentu lain sekali!!

gmbr melepak2 di kedai mamak kesukaan dia. masa ni dah berkenalan


ini plak gmbr kami selangkah ke gerbang perkahwinan

terlihat gmbr ni dari fs member suami i, terus je i grab. Gmbr dia melawat kilang proton semasa menuntut di uitm. masa ni kami masih belum kenal antara sama lain pon. anda leh guess ke yg mana satu si dia? nun..berbaju biru terang berdiri di blkg (7 dari kanan)


mmg i menjerit suka bile dpt gmbr2 dia dulu. maklumla, punya payah nk dpt gmbr2 dia sblm kami berkenalan. dia bukan la suke bergambar. sbb tuh pon gmbr2 dia limited. kene cari kt fs member2 dia. kalo ada, terus je grab. i tatau la perasaan i nnt bile tgk gmbr2 dia masa kecik2 dulu. dia kata cute!. eleh..puji diri sdri plak. biar i tentukan ok.. dan sudah tentu nnt i akan ketawa terbahak2 andai kata dpt tgk gmbr2 dia yg nakal2 masa kecik2 dulu. heheheh... mgkin gmbar bogel ke..? uittt!! censored la!!


tapi menjadi kebiasaan la gmbr sblm kawin dan slps kawin akan jauh berbeza. mgkin dulu kurus atau body ala2 model gitu, tapi dh kawen bdn naik mendadak. tak mustahil. tapi ada jugak bdn yg maintain slim gitu.. tabik spring la pada individu berkenaan. tapi ada jugak yg sblm kawen berisi tapi pas kawen jadi slim plak. huhuhuhu..terer tuhhh..!


apa pon bdn kita slps kawen biasanye menjadi buah mulut org. sape2 je akan bergosip itu dan ini. biasala.. mulut org mmg tak leh nk tlg tutupkan. walaupon org itu slps berkawen bdn menjadi kurus pon org ttp mengata. suami kedekut tak bg mkn la, atau kene dera dgn suami la.. hhahhaha.. ayat2 biasa yg kite dgr. tapi apa pon. baik kite menjaga bdn masing2 drpd kite tlg 'menjaga' bdn org lain.


utk sesiapa yg ada petua menjadi slim dan body ala2 model gitu, mari la kongsi2 dgn i yg semakin mengembang ni. maklumla dh nk blk msia ni, bdn mesti mau slim maaa.. kalo tak, malu dikutuk org. huhuhuh..


note: tapi biasala, dok kt luar negara kalo bdn tak naik, mmg tak sah. tak percaya?! percayala...

3 comments:

Izan said...

hahaha... lawak lak entry ni... tp mmg betul pun dok luar negara bdn mmg naik. yela kat sini kan sejuk, badan perlukan lemak yang banyak untuk memanaskan bdn. huhuhuhuhu. izan sejak dok sini da naik 6 kilo. harap2 jgn la kembang lg. huhuhuhuhuhuhu

rillys said...

lagi satu sbb bahagia maa..aminn

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

izan - erin naik berapa kilo..? jgn tnya udah le..!

lily - betul ma...setuju! hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...