Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Friday

SIAPA LA LELAKI ITU...



Tentang seorg lelaki yg i BENCI giler tuh.. tetiba hari terakhir nih baik la sgt dia dgn i. Siap puji lagi kek i tuh sedap dan nk tapau blk bg bini dia dan anak2 dia rasa.


Sbnrnye dia takde buat salah pon dgn i, cume ada beberapa pe'el dia yg i tak suke. He is actually 52 years old man and came from Iraq. He stays in Germany for 12 years already. So, u all bygkan la dh lama dia stay sini sbnrnye. and of course his deutsch is good. (but not good enough). Tapi i wondering nape dia masuk kelas step 1? Bkn ke step 1 ni utk org yg celik tapi buta bahasa german mcm i..?



Dan bile kelas bermula pon, dia ada a lot of questions. Asyik2 tnya.. 'Kann Man sagt.. bla..bla..bla..' (boleh tak org ckp bla..bla..bla..). Okla, kdg2 soalan dia bernas, kdg2 soalan di stupid dum..dum..! Cakap Frau Kiefer pon nk sangkal. ini tak betol, itu tak betol. Dan dia mmg keras kepala. (mcm dlm citer p.ramlee.. 'itu kepala dia ada batu besar duduk..!) hahahha..


hey.. halllooo.. u r the teacher or Frau Keafer is the teacher? If u think that u r so good, then pls go to the higher level. This is not level for u, ok! I benci org yg berlagak pandai dan menunjuk2 dia pndai bhs german. Fed up ok!!


Lg pon, bile Frau Kiefer soh baca text dgn pasangan nye (kalo main permainan la..) sure dia nk baca laju2 smpai pasangan dia terkontang kanting tak sempat nk baca. Dgn suara serak basah penuh kahak tuh rasa geli geleman je kt telinga i nih bile dia bersuara. Serius! i tak suka la...! Pastuh sblm baca text mula la berdehem2 2-3x. tuh la sape soh isap rokok. Kan dah rasa susah..!


Kadang2 Frau Kiefer ajar direct je. I yg xreti ni pon mudah je paham. Sbb otak masih fresh dan terima apa saja yg logik dan masuk akal. Tapi bagi dia, semudah2 ayat penyata tuh pon dia boleh sangkal. Pastuh mula la ckp itu tak kene, ini tak kene. dan Frau Kiefer tuh sesabar2 cikgu yg penah i jumpa. Dia tetap tersenyum dan explain. Kalo lelaki tu berdebat plak dgn Frau Kiefer, kitorg yg lain mendengus je sbb dia dh buang bnyk masa dgn berdebat pendapat dia. Itula org kata.. org arab mmg keras kepala. Kalo u all tatau, yes.. this is the fact!


Lastly Frau Kiefer ckp 'machen wir später in die Pause' (kite buat kemudian time rehat). Selamat...!


And org Iraq tuh pon mcm tau yg i tak suka dia. Biarla dia tau. I pon tamau berpura2. Dan bukan i sorg tak suke dia, ada la a few jugak. Tapi i slalu tak pandang berat pasal benda ni. I dtg kelas nk study, muka dia i tak pandang dan buat bodo je. i concentrate je apa yg Frau Kiefer ajar. Kalo dia bnyk ckp pon, i mmg tak pandang muka dia. Just dgr je apa yg dia ckp smbil pandang ke tmpt lain. Sorry, i tak der interested nk tgk muka dia.


However, sume alasan kt atas tuh alasan pertama i tak suke dia. Alasan kedua dan terakhir i tak suke dia sbb dia ada iras skit mcm seorg lelaki di msia yg i tak suke jugak. Sape..? u all sdri tgk muke dia k. Sape yg tau tuh, sdri tau la ek. I malas nk mention nama dia. Kang gamat plak dia buat kecoh kt sana. Lelaki di msia tuh seorg yg i mmg tak suka nk ingat, tak suke nk tgk, dan tak suke nk amik tau. Even org lain pnh bercerita psl lelaki itu, and i cut off the story. Sbb.. "what the hell should i know bout him..?"


ok la kawan2.. i dh lepas kn perasaan kt sini terasa lega ya amat. Next year won't see him any more. Pls.. i really don't want to see him! Sbb i tak suke ingat lelaki di msia itu. Worst..!! Worst..ever!


1 comment:

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...