Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Saturday

PRIORITY TO...

Hari tuh i pernah bg tau u all kn, selagi camimi tak tido, selagi tuh la i tak boleh buat sebarang kerja di komputer. Faham2 la ada anak kecik. Priority jatuh pada dia. I cuba jugak nk sambil menyelam minum air tapi tak boleh la. Camimi buat i lemas terkapai2 sbb dia akan buat 'kecoh' punye la...! ha..nk tau kecoh tak kecoh ini budak, jom kite tegok aksi kecoh ni.


Confirm punye kalo i duduk kt kerusi komputer, camimi akan mtk i riba dia. Kalo i abaikan permintaan dia, confirm dia merengek2. Kalo i buat bodo lagi, lagi confirm dia akan tarik2 baju atau lengan i. Kalo lagi i buat bodo, jln terakhir camimi ialah dia akan menangis la kan apa lagi..! huhuhuuh.. nk tak nak i terpaksa la riba dia.


Tapi bila dh di riba dia.. tgk la apa dia dh buat? Berebut2 dia nk menaip jugak kalo time tuh i tgh tekan keys. Leh siap block tgn i lagi tau, jgn tatau! (patut kite yg block tgn dia, tepis2 tgn dia, tp dia yg buat. aduhhh!) So skrg, keyboard itu, camimi yg punya!!


huh! tgk je la u all.. keyboard tuh dia ingat toys ke ape? Tapi i berani lagi nk bagi dia mcm tuh kalo i tgh gune desktop. Tapi, jgn harap la dia nk buat cmtuh kalo i tgh guna laptop. Aduh..mmg leh pengsan nk manghalang camimi daripada berbuat demikian. Tak mkn saman ini budak la..


So, sbb itu la i kene tggu dia tido dulu, then baru la i ada masa utk diri sdri. Nak update blog ke, nk update account ke, nk upload fotos ke, dll.. itu la suri umah tangga namanya.

3 comments:

~ujicham~ said...

tu diaaaa.. pengorbanan sorang ibu & isteri. takpe.. esok besar sikit, camimi dah boleh tlg typekan assignment. huhu.

rillys said...

same goes to me..even i bekerja..blk umah sama jer concept mcm u..tunggu diorg tido baru leh pegang pc..huhu..tp selalunya jarang dpt pegang sbb i pun bommm skali..hehe

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

uji - tggu dia besar gak, baru leh pregnant lg. leh dia jaga adik dia nnt. hehehe..

lily - heheh..tentu lily lbh letih kan. layan karenah bos kt ofis, pastuh blk umah ada 2 heroes plak mtk dilayan. hhuuhuhuh blom lagi cik abe. uppss! jgn mare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...