Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Tuesday

DAH NAK HABIS SEMESTER

Sedar tak sedar, mggu nih last i masuk kelas utk semester 1 dan Schritte 1. Kemudian i akan bercuti lbh dr sebulan dan masuk blk semester 2 pada 26 Januari tahun depan. Tapi, utk semester depan kelas i kt tmpt lain plak. Nama tempat tuh ialah Internationales Zentrum Innenhafen. Jauh la skit dr umah i berbanding semester ini yg bertempat di VHS Koenig. Jln kaki pon boleh!


Sedih plak sbb terpaksa bertukar kawan dan cikgu yg best utk semester ini. (ini tak termasuk ada sorg lelaki dlm kelas itu yg i BENCI gilerrrr!!)


Ini kerana, i terpaksa amik kelas yg ada menyediakan 'Kinderbetreuung' iaitu child care yg menyediakn kindergarten. I hantar camimi ke Kinderbetreuung dulu sebelum masuk kelas. Lagi pon Kinderbetreuung tu smpai kol 12.30 pm je setiap hari. That's why i xleh maintain waktu kelas yg sama iaitu start kol 12.45 pm utk semester dpn. So, for the next semester, kelas i sume pada waktu pagi. Seawal 8.30 am plak tu. Aduhhh..! Matahari baru terbit maaaa..


So, khamis ni will be the last day utk semester 1. Kami akan recall semua syllabus yg dh belajar. Its time to refresh our mind. At the same time, ada exercise yg perlu dibuat demi menjamin tahap kefahaman masing2. ooppsss.. no examination ek kwn2. examination will be held at the end of semester 6.


Oh, ye! kami juga akan ada buat makan dan minum ringan2 demi meraikan tamatnye semester 1. Apa lagi kalo bkn party laaa.. tapi party sesama kami satu kelas je.


Ok la kwn2.. nnt i amik gmbr tnjuk kt u all coursemates/classmates i dan cikgu nye yg tggi lmpai skali. ha..gmbr org lelaki yg i BENCI giler tuh nnt i tnjukkn skali. Mmg benci dia tahap gaban la. Nk tau kenapa i BENCI gilerrrr kt dia nnt kite jumpa kt next entry, ok?


3 comments:

lily lotus said...

huhu..sabar2!
btw, erin amik class ni smpi tahap apa..diploma ke cert ke degree ke..hehe..cam best jer ;)

Saleza said...

assalamualaikum erin,
akak skrg kat rumah kakak kat johor. belum sempat hantar brg kiriman erin lagi. InsyaAllah sebelum balik k'tan kami akan ke rumah your parent's. Jumpa lagi,...he he he

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

Lily - paling minimun, sebaik2nye kene smpai semester 6 iaitu step 6 dan kemudian amik exam dan kalo lulus dpt Zertifikat Deutsch B1 (Certificate Deutsch B1). Kalo sambung lagi ke peringkat lbh tggi leh dpt Diplom. (bkn diploma). Bahkan sijil Diplom ini adalah lbh tggi drpd sijil Bachelor tp rendah drpd Master.

kak ja - dont worry. ayah saya dh call en.zamri dan rupe2nye family akak nk bertandang ke umah skali utk hantar brg. so, parents saya tggu je la family akak dtg. apapon, tq sbb smpikn brg2 kpd parents saya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...