Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Saturday

MACAM-MACAM


Esok sabtu, dan kemudian lusa hari ahad. Kt dalam fikiran ni dh giat cergas memikirkan menu2 yg sesuai utk kami suami isteri mkn while lepak2 gembira kt umah especially utk hari ahad. Sbb biasanya hari sabtu, kalo xder apa2 yg menghalang, kami akan kuar umah smbil merewang2 di tgh bandar. Saja cari pot nk tgk kot ada apa2 yg happening kt luar sana. Lbh2 lagi kalo ada salessss!! Lagi la giler!


Tapi hari ahad biasanya hari melepak2 smbil menonton tv atau movie. Seronok sgt! Yelah, apa lagi yg bleh dibuat kt sini memandangkan ahad di sini tak seseronok di msia. (Wahh!! rindu nk blk msia!)


Oleh itu, i akan bergerak aktif utk melawati blog2 masakan org sbb nk cari menu2 yg best utk dimasak pada hujung minggu. Almaklumla, org kalo tak pandai masak, kene la rajin belajar memasak. Kenala rujuk kepada yg pakar dlm masakan. Mula la nak cari menu utama yg best, kuih muih yg best dan pencuci mulut yg best. huhuhhu.. mulala rindukan restoran2 di msia sana. Semuanya ada! Sini, kene buat sdri lorrr..!



Dlm bnyk2 menu yg best kt dlm blog masakan tuh sume, i sgt teringin la nk mkn karipap. Yang lain pon ada teringin gak. Cuma cari yg plg mudah nk buat dan mudah nk cari bhn. Huh! Dh lama tak mkn karipap sbnrnye. So, mula perhatikan bhn apa yg ada dan tiada. Tak kire! Akan ku gagahkan tgn ni jua utk membuat karipap nnt. Lain2 kuih muih yg i pernah buat kt sini adalah seperti kuih ketayap/kuih gulung, kaswi gandum dan talam pandan. Tapi sume kene rujuk blog masakan org la. Tak reti lor mau buat sdri. Sorry ek gmbar takde. Next time kalo i ada buat lagi, akan ku tepek juga gmbr2 tuh nnt. Almaklumla, bkn slalu nk buat kuih muih ni. Bile teringin baru la buat. Pastuh dh buat, terus je mkn. Dh tak ingat nk amik gmbr2 tuh sume. hehehhehe...


Hati ini sbnrnye sgt rindukan keluarga nun jauh kt Msia. Skrg pon mmg kerap i call ke Msia. My parents as well. Slalu nk webcam dgn i sbb nk tgk camimi. Kata mother i, tak cukup gmbr2 camimi kt fs dan blog sbnrnye. Nk kene tgk LIVE baru best. huhuu..tggula kami blk Msia ek. Belek la camimi puas2 nnt. Mother i ni, since cucu sulung dia pon dh terbang ke luar negara (daughter of my brother), lagi la dia kesepian. Asyik2 tggu i call. Kalo dia tak sbr, dia sdri call i kt sini. Sian tgk parents i. Berdua saja kt dlm umah tu. Anak2 dia sume hidup jauh. Hanya yg bongsu aje di Msia. Cuma harapkan dia je la yg kerap blk ke umah parents i.



Skrg ni, kalo kami berborak pon, slalu berckp psal perkara2 yg akan dilakukan di Msia. Kerja kt mana, duduk umah kt mana, camimi plak sape jaga. Biasala, dh excited thn dpn nk blk Msia. InsyaAllah, kami mampu merancang, dan harap Allah akan perkenankan rancangan2 kami ni.

Tapi, bila i blk Msia nnt, perkara2 yg terawal i nk buat adalah nk jumpa kwn2 yg keep in touch kt blog ni (kecuali izan la, cmner plak dh blk msia nk patah blk g italy kn..?). Ada juga sorg kwn baik i yg akan bersalin dkt2 time i dh blk nnt, so i harap dpt g melawat dia. Teringin jugak nk buat bbq kt umah parents i dan mkn mengadap sama2. huhuhu... dan bnyk lg la perkara2 lain nk buat.




Okla, utk tidak melalut terlalu pnjg, baik i stop dulu k. Nk go thru lagi blog2 masakan sbb still could'nt find menu yg sesuai utk hari ahad nnt. hehehhe.. till then. have a nice weekend ok! ciao..!



note: seronok kalo blk msia nnt dpt memanjakan diri kt spa2 dan salun2 kecantikan. hahahhaha...

3 comments:

~ujicham~ said...

dah balik m'sia.. buat mkn2.. jemputla kiter... asik tgk kat blog je :p

rillys said...

tlg masuk dlm list nama i yer..kekawan yg u wajib jmpa..muahaha..btw bila exact month yg u akan blk sini??

Erin Rashid said...

uji - akan ku jemput kamu uji. hehehe..dont worry! jgn tak turun plak ek. nnt kene sebat! hehehhe..

lily - wajib..wajib..! insyaAllah akhir march dpn. kalo xder apa2... huhuhuuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...