Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Sunday

XTVT ANAK BERANAK


Hari nih hari sabtu. Hari cuti2 dan lepak2 je kt umah. Terasa malas lak nk kuar g memana sbb seminggu-dua nih syik kuar. So, i dan suami decided nk jlnkan projek mengemas umah. Hehehhehe..

So, tugasan telah diberikan. I kene kemas bilik tdo, almari baju dan katil. (sorry no pix sbb bilik tdo is not for published). While my husband kemaskan stor dpn dapur nih. Stor tuh mmg crowded giler. So, nk kene pilih brg mana yg nk pakai lg, brg mana yg nk buang dan brg mana yg nk diletakkan kt stor keller.


budak kecik nih mmg la rajin... rajin tlg ngaco je org nk ngemas!

I yg dok ngemas almari baju yg corwded giler jugak tuh, nk kene asingkn baju kami anak beranak yg mana still leh pakei lg dan tak leh. Bkn nk dibuang, tp nk disimpan jugak kt dalam stor keller utk dibwk pulang ke msia. This is especially baju pregnant i yg dh berabad dok dlm almari tuh. Baju camimi pon sama yg dh tak muat, wat pe la dok nyemak lg dlm almari. So, kemas punye kemas, baju camimi yg xleh pakai tuh rupenye lbh bnyk drpd yg bleh pakei. Huhuhuuh..

Time kemas2 tuh camimi dh merengek2 ngantuk soh tdokn. so, i dodoikan dan tepuk2 terus je tdo tnpa sepatah perkataan pon kuar dr mulut dia. Sian nye anak mummy..ngantuk sgt rupenye!!

Pas tdokn camimi kt katil dia, i prum prang prum prang lak kt dapur utk siapkan mknan lunch. Teringin plak tekak nih nk mkn ikan bakar dan air asam (teringat lak kt izan yg suka the same things too..!) sejam kemudian, sumenye siap dan ready utk mkn since my husband pon dh siap ngemas stor tuh.

Ok la.. jom layan pix menu thari hari ini..


ikan kembung bakar


pekene dgn air asam... menjilat jari lolll


sotong masak kari

and gmbr salad tak sempat nk amik sbb bateri kong lagi la pulak...! okla.. slmt menjamu selera juga pd u all... ciao cin ciaoooo..!

8 comments:

Izan said...

terharunya masak ikan bakar teringat kat izan. hahahahahaa...

tak pernah buat lg ikan bakar bab oven tak dirasmikan lagi. ntah bila nk rasmi pun taktau.

pandai erin masak kari yek. izan tak reti la masak kari. rasa cam susah je nak buat.

SueGinola said...

Salam Erin..

Alahai..pandainye Erin masak..walupun dok jejauh tapi menu kalah kitaorg kat sini...

Erinnnnn..boleh tak bagi resepi kuah asam cicah tu...sedap sgt la..boleh kan..kan?

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

izan - kalo tamau masak gune oven pon xpe. tp leh gune pan besar dan tutupkn dgn penutupnye. pastuh bukak api besar. lg cpt!

sueginola - sape ek anda ini? maaf mgkin dh xingt!

SueGinola said...

Alahai...sy ni silent reader blog Erin ni..

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

sueginola - oh ye ker? leh kenalkn diri tak? sbb mgkin ada pertalian kwn ke? hehehe

lily lotus said...

tu dia penangan air tgn erin!

SueGinola said...

Salam...
Pertalian kwan??
Ait, iyo ker?hehehhehe
Sy Sue dari Ampang...lain tu Erin boleh tgk kat http://sueginola.blogspot.com k...hihiiihihi

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

sueginola - tqfor introducing. rajin2 ek lawat blog.. slmt berkenalan!

lily - lom lg kene penangan air tgn lily!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...