Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Saturday

JOGHURT


Joghurt or jogurt dlm bhs german (tp, bunyinye yogut). Tp dlm English lbh kurang je ejaan nye. ‘yogurt’ a dairy product. Apa yg nk diceritakn di cni adalah mengenai camimi yg suka sgt mkn joghurt. Asal i atau my husband mkn joghurt, mulala dia dtg nyendeng2 nk mtk skit. Siap dh nganga mulut lagi. Aduhhh..!!


sedapnye dia menikmati joghurt..! sape la ajar jadi cmnih..


Especially in the morning, i akan mkn joghurt. But b4 that, camimi i dh suapkn brei butterkek dia. but then, when it is my turn to have a breakfast, dia pon nk joghurt as dia nmpk i bukak penutup joghurt. Huh! Dh tau dh itu joghurt ekkk..? mcm mana leh tau nih? Mkn nyorok2 pon xgune, sbb biasanye kalo dlm umah tggl i berdua je dgn dia, camimi akan mengekor je i g mana. G toilet, dapur, bilik, sume dia ngikut. Terkedek2 la dia merangkak mcm lipas kudung tuh!


Tp, i tak bg bnyk la.. takut dia sakit perut lak. But believe me, after i mkn joghurt tuh off course i akan ke toilet. (sbb mkn joghurt nih pon nk memudahkan proses tuttttt...!!). But, camimi maintain je tak poopoo pas mkn joghurt tuh. Sbb dia mkn ckit je. I bg tang hujung2 sudu tuh je. Sbb itu bkn mknan dia. dia nyebok je nk mkn. Okla..layan je la gmbr2 nih ok.. (tp, sila la abaikan my husband yg cekci tuh. baru blk kelas.. gelabah panas bukak baju la..)


gaya mcm kene paksa mkn je! padahal suke giler! smpai terpejam2 mata.. apa daaaaa..


tgk tuh..! ya Allah.. anak sape la nih.. ish..ishhhh..!


but then, bile joghurt tuh dh hbs, camimi akn nangis sbb dia xpuas mkn. mmg la xpuas mkn. bg tang hujung2 sudu je. xleh la camimi...


2 comments:

Izan said...

mak aih.. sedap sgt makan yogurt samapi pejam2 mata. mengahayati kot kesedapan yogurt ni. hehehhehehe

p/s: da besar la camimi yek. tak lama lg da boleh jln so tak payah la mummy dia nk kene tolak stroller lg. yeah...!!!!

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

bertuahnye bdn kalo dia dah tamau naik stroller izan, tp nnt nk dokong lak plak. rasanye terpaksa tggu dia umur 3 thn kot baru xnak naik stroller

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...