Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Tuesday

ASYIK JLN JE LA..


Dah 3 hari i tak masak termasukla hari ni. Hehehhe..lamanye tukang masak bercuti. So, utk menjimatkan masa dan mkn pon sodap, kami pon menuju ke subway. Hhuuhuu..sgt teruja loll!!



Mcm biasa, order sandwich tuna utk 2 org. Camimi xyah mkn sbb dh mkn sblm kuar umah tuh. So, cume bg cookies je. Air minuman lak 1 je sbb leh refill bnyk kali.


Mkn sedap tol smpai tak ingat dunia. Dh lama xmkn subway maaa... rasanye mgkin dh 1bln kot. Teringat masa parents i dtg cni dulu. Kerap gak masuk kuar subway nih. Smpaikn my mother syik nk mkn subway je bile kuar jln2. Dh la masa tuh winter. Syik kene lepak dlm restoran je sbb tak tahan sejuk kt luar. (mmg sgt sejuk! Series)

So, pas hbs mkn tuh, we all pon kuar jejalan kt Koenig smbil usha2 brg apa yg menarik tertarik nk beli. Dh la ujan gerimis2 campur angin yg sejuk, tuh yg decided nk masuk kaufhof. (ingt tak i pnh citer kaufhof yg mcm metrojaya tuh). Sbnrnye saje nk usha bhgn stationery, tgk2 beg yg sesuai nk beli utk ke kelas. Tetiba ada sesuatu benda suprise yg nk kongsi dgn u all.. apa dia..? jom layan gmbr kt bwh nih ek.


Harga 4 beg2 kt atas tuh tak termasuk beg pink corak kuning tuh adalah 1 euro masing2.. unbelieveable? Pls believe it!!


sbnrnye cume nk beli beg pink corak kuning tuh, aleh2 nmpk salah satu 4 beg tuh mcm berkenan gak. tgk harganye mcm konfius la sbb memula tulis 29 euro, pastuh ada potongan jadi 15 euro. pastuh potong lg jadi 7 euro. akhir skali jadi 1 euro. so, my hubby g tnya kt promoter tuh harga sbnr beg tuh and sah mmg 1 euro. tgk2 lg rupenye ada lg 3 beg yg sama harga nye. apa lg, rembat la sume! heheheh.. seronok giler bwk beg mustang blk.. mustang tuhhh..


blk tuh singgah hbf sbb my hubby suke minum hot capuccino kt vende machine nih. harga per cup is 50 sen only. i lak minum hot kakao. di kala sejuk nih minuman panas la sedap.


camimi plak? camimi layan tgk je la kami minum smbil tuh mummy dia snap gmbr muka dia yg terkebil2 tgk we all minum. snap gmbr camimi berlatar belakangkn polizei bandaraya dan DB stewardess (leh panggil stewardess ke?)

4 comments:

Izan said...

sementara husband tgh gap peksa ni apa lg gi la jalan2. kang dia kene study kene la dok umah. mula la masuk dapur je tak? hehehehehe

Izan said...

sementara husband tgh gap peksa ni apa lg gi la jalan2. kang dia kene study kene la dok umah. mula la masuk dapur je tak? hehehehehe

lily lotus said...

mcm sedap tuna tu..kat subway tu mmg sume halal ekk

Hilma Rashid said...

izan - betol... nnt dia dh cbuk ngadap buku, mula la melekat kt umah. dapur pon berasap blk!

lily - tahap halal utk selain drpd tuna tuh diragui sbb ayam dan lembu mgkin tak disembelih dgn nama Allah kot. thts y mkn tuna je.. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...