Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Tuesday

ENTRY BERSAMA KAK DINA

Smlm adalah hari pendaftaran kelas bahasa. Tp my husband xdpt nk tmnkn g daftar. So ingtkn terpaksa g bersendiri dgn camimi. Fortunately, Kak Dina ajak g VHS skali sbb dia nk daftar utk amik exam language course je. Kak Dina is actually dh join the class a year ago but atas sbb2 tertentu xdapat nk amik the final exam at that time, so she decided to sit for the examination on this September bg melengkapkan kursus bahasa yg dh diamik.

So, janji jumpa dgn Kak Dina kt Tonhallenstrasse bus stop dlm kol 10 uhr. So dkt skit la nk gerak ke VHS tuh. Tp, my hubby sempat temankn dan hantarkn smpai situ je. Kami sama2 naik bus, pastuh my hubby patah blk sbb nk g study kt uni.

alhamdulillah, ank mummy nih dari mule g smpai blk xde wat meragam. kalo meragam mmg kene piat la dgn mummy nnt. huhuuh..mummy garang nih!


Tgk2 Kak Dina and her husband, Abg Hisham and her son, Hafiz dan siap ada kt Tonhallenstrasse bus stop dah. Tp A. Hisham tak join ikut sesame ke VHS. Saje plak nk bwk anknye Hafiz jln2 kt tmpt lain. So, Kak Dina and I yg bwk camimi skali je la ke VHS utk pendaftaran. (what is VHS is at the previous entry)

So, hbs sume citer kt VHS dlm kol 12 uhr lbh sbb mmg ramai yg dtg daftar. lgpon smlm adalah hari pertama pendaftaran tuh yg ramai. ramai2 pon Kak Dina & i dpt giliran yg ke-17.

nih camimi tgh tggu mummy call daddy dia nk tnya agree or not psl kelas. so, curik2 snap kejap. hehehhe


okla, dh setel kt VHS, we all decided to separate as Kak Dina nk g ke tmpt husband and her son tgh tggu. Tp sblm tuh we all sesame g beli doner (kebab) as lunch meal kitorang. (nih kes sesame malas dan xsempat nk masak la... hahhaaha)

Then, i’ve decided nk blk la sbb dh amost kol 13 uhr lbh. My husband lak akan blk mkn xlama lg. So, doner dh dlm tgn kene la cpt2 blk sbb nnt my husband nk g blk ke uni. So, i terus je amik bus kt Lembruck Museum. Cadang nk jln2 lg kt Koeningstrasse tuh smbil nk usha2 brg nk beli utk anniversary nih.. ehemm..ehem... (tatau nk beli apa sbnrnye.. aiiihhhh..kusut...kusut!). tp terbantut la plan sbb perut dh lapar maaa..

Okla.. layan je la gmbr2 i dgn camimi nih smbil tggu bus nk blk. Gmbr Kak Dina and the family lak lupe nk amik. Tp i cilok gak dr fotopagesnye utk tatapan kwn2 sume.. hehhehe Kak Dina jgn mara yaaaa..!

ha..inilah Kak Dina, Abg Hisham dan Hafiz yg babynye lahir sama dgn camimi kt cni.

inilah baby Muhammad Hafiz.. beza 2 bln dari camimi. comel kn?


nih budak kecik nih plak nama dia.. ala..dh tau dh malas nk bg tau. nih masa nih kami ber2 huha huha tgh tggu bas. so main gelak2 selamber je kt bus stop nih...

okla.layan je la...

2 comments:

Saleza said...

Gluckwuncsh~!!!!,..errr tau tak kelas sebelah pagi ada kosong lagi ke tak? sebab dulu yg pegi tanya tuh dia cakap yg kelas sebelah pagi semua dah penuh,.akak ni biasale kalau sebelah petang tu memang confirm tak boleh punye,..

Hilma Rashid said...

akak, kelas pg ada je tp bkn kt koenigstr la.. kt innenhafen, tak jauh dari situ kot
ada kelas seawal 8.30 uhr dan berakhir plg lewat 11.30 uhr
saya ada buku VHS tuh kot2 akak nk tnya lak
boleh la kalo akak nk daftar lak
seminggu 3x je
hari dan waktu berbeza2 ikut tmpt
daftar cepat sblm 15hb ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...