Projek hari Ahad mmg dh lama ditunggu2kn. Sbb Sabtu smlm dh sehari suntuk xder kt umah, so hari ini adalah masa yg sesuai utk melakukannye..
kembar tp tak seiras.. kembar tang baju dan seluarnye nye je!!
Since Camimi pon maseh tdo dgn ‘kembar tp xseiras’ tuh, so i decided nk buat kuih la.. hehhehe. For ur information, this is my 1st time buat kuih Msia, iaitu Kuih Talam Pandan. Nih bkn main2 nih, bkn instant jugak. Tp kuih betol2 dr tgn i sdri tau! But at the end u all jgn gelak tergolek2 sudah la.. hahahhaha!
lapisan bwh - tepung beras, tepung gandum, santan, gula, jus daun pandan dan air. pastuh masak atas dapur skjap
pastuh terus kukus selama 20 min
sementara tuh buat lapisan atas plak - tepung beras, santan dan secubit garam
pastuh tuang perlahan2 atas lapisan bwh td. kukus 20 min gak
dh siap kukus, biarkn sejuk sblm dipotong2
dan ini lah hasilnye yg sgt mengecewakan.. kelakar kn? jgn ketawa ehh..! ini lah dipanggil amateur. tak professional lg daaa....
4 comments:
huiyoo... da pandai wat kuih... rasanya camana? tak pe la first time buat kan. so belajar dr kesilapan....
p/s: amboi2 rajin memasak yek skang? tak lama lg expert ler ni bab2 masakan
izan - walaupon nmpk mcm xsedap, tp sedap tuh..ehhehe (puji sdri daaa) rasa dia berlemak dan manis. cume tak berapa manis sbb i kurangkn gula skit. hehhehe takut muak
alah cemomot sikit je,..ok latuh...
huhuuh..cemomot la sgt akak..
Post a Comment