Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Sunday

KAKI YG NK TERCABOT

Siang tadi sehari suntuk syik berjalan je. Mcm la org ‘baru dpt kaki.’ Pagi2 lg i dh kuar umah bwk Camimi g Oststrasse. Sume kedai yg biasa masuk, i masuk. Memula kene g bank kuarkn duit gji.. (hehhe..duit gji amik sdri tuhh..!) Pastuh baru la shopping brg apa yg nk beli. G masuk Rossmann, Kodi, DM dan NKD. Kat Oststrasse je dh perabih 50 euro. Nmpk mcm skit kn? Tp mcm2 bleh dpt dgn 50 euro. Hehhehe.. pampers Camimi, stationary suami i, baju 3 helai, accessories wanita, keperluan peribadi dan perkakas dapur pon lepas. Alhamdulillah.. dpt la apa yg nk beli sblm nih dok tahan je. Hehhehe..

Pastuh blk umah dlm kol 1230 uhr, suami i kata nk g IKEA plak. Tp sblm tuh nk g C&A dan Kaufhof kt Essen dulu sblm ke IKEA. Ha..? jln lg kaaa..? ingtkn dh perabih bnyk masa kt Oststrasse leh lak dok membelek brg2 apa yg dh beli. Tp tak dan lgsg. Terus je i tung tang tung tang kt dapur sbb nk sediakn lunch meal sblm berangkat. Lgpon suami i kata nk g dgn Abg Ikmal skali sb dia pon nk cari brg utk anak & isteri dia bila nk blk Msia on this end of August. S, dlm 45 miniit lunch meal siap.

I cuma sempat masak udang gulai cili api dgn ikan bilis goreng je utk lunch kami ber3 tuh. Kang lelama kt dapur semata nk masak sedap2 kang, lmbt plak ke tmpt yg nk dituju. Pas mkn, solat, terus je we all gerak naik bus ke hbf.

Cuaca yg mendung2 masa tuh mmg sedap tol utk berjln2 sbb tak panas lgsg pon. Terus je amik train RE (regional express) ke Essen. Perjlnan xlama pon lbh kurang 15 minit smpai la.

sementara tggu bas, snap dulu gmbr2 Camimi


nmpk tak, gg saya baru nk tmbuh 2 btg kt bwh tuh..


Smpai Essen, terus je menuju ke Kaufhof. Kaufhof nih lbh kurang mcm Metrojaya dan Jusco kt Msia la. Harga pon boleh tahan mahal. Tp sbb ada sesetengah items kt sana ada reduziert, i pon smbar la sesuatu utk Camimi. Apa dia..? hhehehe..tgk la.. besar tak..? tp suami i kata, itu utk Camimi ke mummy dia sbnrnye? Hehhehe.. utk 2-2 sbnrnye.. jimat apa! Tak yah beli smpi 2 kn..! hahahah

dh smpai la Camimi, tdo plak..!


ini la Kaufhof, mcm Metrojaya je kt Msia


ini lah teddy bear utk Camimi..


Pastuh terus je ke C&A sbb nk shopping pakaian Camimi. Kt sini mmg bnyk sgt bju budak2. Smpai rambang mata lol. Huhuhu. Nk pilih pon sng dan harga2 pon bnyk yg munasabah. Ada yg tgh reduziert dan ada yg best price. So, nk xnk, i kene la shopping baju Camimi utk stock 3 bln akan dtg nih. Sbb pas 3 bln kene la tukar saiz dan musim lain plak yg dtg. Huhuhuu.. pengsan syik kene tukar baju ikut musim! Baju utk mummy and daddy dia plak tamau bli lg. Nk tggu suami i hbs exam mid of this August and we will go to somewhere yg dh g tp nk g lg..hehhehe. tgguuu..!!

tgk..! Camimi dh tenggelam di sebalik bearnye yg besar!


hehhehe..xderla..sbnrnye dia dh tamau dok dlm stroller, nk angkat
plak


nih daddy nih jln smpai bwk Camimi cmtuh leh membakar lemak tuh


sume utk Camimi..!


besenye hanger pon dia bg, tp nape dia tanggalkan plak hari nih!


Letih kaki rasanye mcm nk tercabut je. Biasalah hr Sabtu. Dh la ramai org tp seronok sbb leh ‘cuci mata’ lol..hahahah

on day way to tram, kt dlm Essen Zentrum


dlm basement, tgh tggu tram




like father like daughter tak..?


Pastuh terus je ke IKEA. Sbnrnye we all ke IKEA nih sbb nk amik kesempatan beli kerusi study suami i. Dh lama nk beli tp sbb fikirkan nk kene sorong kotak kerusi yg besar tuh sorg2, so slalu je terbantut. Since Abg Ikmal pon xsibuk n tercari2 benda nk bwk blk Msia, tuh yg decided nk g hari ini gak. At least ada Abg Ikmal, ringan sikit la beban nk sorong kotak kerusi tuh.

dlm tram


bwk stroller pon redah je naik escalator


Kt IKEA pon ramai gak tp still has space utk we all berlenggang kangkong usha brg2 lain yg nk beli. So, i pon amik kesempatan merembat la 1 lg benda besar utk Camimi. Hehhehe. Ini series utk Camimi. Sbb bantal peluk Camimi yg ada sblm nih dh jadi kecik lak since Camimi pon dh makin pnjg, dh xleh nk peluk kt kaki dia th. Hhuhuuh..sadis tol!

dh tamau naik stroller dh, nak naik atas trolley plak


mkn eiskrim plak..!

benda merah besar n pnjg nih la utk Camimi jugaaa..


Bile dh dpt kerusi apa yg nk beli tuh, terus je we all ke tmpt nk amik kotak kerusi tuh. Unfortunately, kerusi tuh dah out of stock. Huhuhu.. sadis lg! Next Monday baru stock baru smpai. Xder rezeki suami i nk g beli. Tp bile xmau beli dulu, ada je stock nye. Cuma masa tuh xdapek nk beli sbb susah nk bwk blk. So, terpaksa la suami i tggu masa2 lain yg sesuai utk kami dtg lg ke IKEA sbb dh semakin sbuk dgn exam nye. Huhuhu..tahan je la suami i sakit blkg nnt. Dan i plak mangsanye sbb syik dok soh urut blkg je.. huk..huk..huk..

Blk tuh je, mmg terasa nk tercabut kaki sbb jln lama sgt. Tak mkn, minum mineral water je. Aleh2 Kak Ja call jemput dtg umah pas hbs shopping nnt sbb nk jamu mkn mlm. Ha..? mkn mlm? Nasik meyyy? Sbnrnye kami ber2 dh lama berdiet tak mkn nasik mlm2. Tp, hari ini berila kelonggaran dr berdiet sbb org dh nk jamu takkn nk tolak kn..?

Smpai umah Kak Ja dlm kol 20.00 uhr, terus je Kak Ja jamu mkn nasik kerabu dgn budu. And yesss, this is my 1st time mkn budu dan i rasa sedapp giler budu tuh sbnrnye ek? Pas hbs mkn nasik la, dijamukan pula dgn pudding. Wah...mmg gemok tol hari ini. Hbs penat membakar lemak disiang hari sbb berjln bnyk sana sini, pastuh mlm tmbh blk lemak yg dh dibakar..hahahhaha... mmg xleh nk kurus! Xpela..apa pon mkn mlm kt umah Kak Ja tuh mmg sgt la sdp sbb pengalaman pertama mkn budu tuh xpnh dpt kt mana2 pon bslm nih.. hahaha sadis kn?

gmbr mkn budu boleh tgk terus kt fotopages Kak Ja. click here!

Okla..Camimi pon dh merengek ngantuk plus tak mandi lg (dia mmg jenis kene mandi – ikut bapak dia la..!) so, we all pon bertolak blk dlm kol 21.00 uhr. Perut dh kenyang, kaki pon dh letih, badan pon dh lesu, blk2 tuh je pas settlekn Camimi, we all pon masuk tdo... zzzzzzzzzzzzz.. dgn Camimi2 skali daa...! hahahah

7 comments:

Izan said...

wah wah wah.... sehari suntuk berjalan. mana la tak penat.

syoknya camimi mummy dia borong sakan untuk dia. tu la untung jd anak sulung ni. sume barang baru. hehehehe

sedapnya budu... da lama tak makan. suka tak budu erin. first time makan. terliur la plak nk makan budu. mana nk cr ni. huhuhuhuhu

Saleza said...

lupa nak tanya semalam,..budu tu erin nak ke tak?

Saleza said...

satu hal lagi,..pasal pecal tu,.time erin buat yg erin punya,..buat satu entry, siap gambar sekali cara-cara nak bikinnya,..akak tak pernah buat ni,.(padahal yg segera tuh!).
Pecal ni boleh kita makan dgn ayam goreng mcm rojak ayam tu tak? Uisshh dah meleleh air liur ni,..puasa ni hah!

Hilma Rashid said...

izan - izan budu sgt sedap. rasa mmg nk mkn lg.meh cni izan kalo nk mkn budu. sbb nnt Kak Ja tu nk bg erin budu skit. hehhehe

Kak Ja - akak, konfirm saya nk budu skit ok!

pecal tuh bkn la mcm kuah rojak walapun diperbuat drpd kacang. nt saya wat entry psl tu ok

Saleza said...

kang bila2 free singgah je ambik. Jatuh cinta kat budu akhirnya yeaa..

Izan said...

ish.. budu tu kene beli je ke? klu buat sendiri tak boleh ke ha?

Hilma Rashid said...

kak ja - nnt saya singgah amik budu ok? hehhehe. best plak rasa nk mkn budu tuh

izan - nnt erin tnya kn psl budu tuh kt kwn kite kt cni ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...