Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Tuesday

KEPINGIN MENJALA..

Sejak beberapa hari ni, cuaca dh kembali sejuk semula. Sbbnye syik ujan je. Kol 6am td suami i bgn pg ingtkn nk g jogging, tp xjadik. Sbb katanye angin kuat n jln basah. So, dia takut licin dan kesejukan plak nnt kt luar even pakei sweater. So he decided to tdo blk..zzzzzzz... i plak jgn harap la nk bgn seawal itu kalo Camimi xbgn lg kn.

Ok la.. citer lagi pasal masakan utk hari ini. Syik citer psl masak apa je kn? Apa nk buat.. skrg dh jd chef..! (ait, bile plak naik pangkat dari tukang masak ke chef nih?)

Sbnrnye dh lama kepingin nk mkn roti jala cicah kari ayam.. emm..sedap! Hari ini terus aje i masak sbb dh lama pk nk buat tp tak buat2 plak. Tp syg skali sbb i xder acuan yg boleh buat roti jala tuh. Sadis tol la...!

Mcm mana pon, projek ttp berjln. I buat je la mcm manapon asalkn rasa mcm roti jala.. nk tau cmner..? layan je la gmbr2 kt bwh nih...

oleh kerana acuan roti jala xder, so wat je la ala-ala lempeng gitu. tebar kan dan gulung! habes citer..!!


i biasa cicah dgn kari ayam, tp mcm suami i, biasanye org2 Perak buat roti jala dgn kuah durian. sini mana la nk cari durian abg syg oiii.. so, hari ini 1st time dia mkn roti jala dgn kari ayam. hehehhehe


Itu sbnrnye menu utk lunch, tp we all xder la mkn roti jala je. Ada la sepinggan nasi kalo2 nk mkn nasik lak dgn kari ayam kn.

So, menu thari tuh tak plak hbs dan i hidangkn plak utk minum ptg. Tp, ptg tuh rezeki bertambah plak dgn kehadiran Kak Ja yg dtg umah smbil membawa pulut kuning dan rendang daging. Tidak lupe juga BUDU yg di-reserve-kn utk i.. hehehhe dh pndai mkn budu i nih.. jgn tatau!

Ingtkn nk hbskan stock mkn lunch td, tp still xleh hbs jugak sbb ada nye lg mknan lain. Hehhe.. so, simpan la utk esok. Mkn je la time pagi atau thari atau ptg.. jimat..jimat! hehehhe. Chef nih pon xyah la bersusah payah sgt kt dapur sok kn..!


Kalo u all perasaan, sume mskan i dlm blog nih adalah masakan Msia kn..? itu tandanye i mmg rindu dgn mskn2 Msia, rindu nk blk Msia la...!

4 comments:

Izan said...

erin, nnt balik msia boleh la bukak restoran. da pandai masak da ha... untung cik abg yek ada bini pandai masak.

Hilma Rashid said...

mana der pndai masak lg izan... nih sume tgk blog resepi..
awk pon apa kurangnye, skrg pon dh gile2 kt dapur je manjang kn.. hehhehe
lg untung cik abg sbb dpt bini asia yg lg pndai masak n dpt rasa mskan asia dr air tgn awk.. hhuhuu

~ujicham~ said...

aku yg kat m'sia pun boleh kecur air liur tgk gamba masakan korang ni.. nyum nyum

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

ala biasa2 je uji
kalo rindukn msakan msia
mana lak nk beli
terpaksa masak
diulangi.. 'TERPAKSA'
huhuhu..sedihnyer!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...