Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

ANNIVERSARY SITI DAN I..

I ada baca tentang Siti Nurhaliza yg tak decide lg tntg nk smbut anniversary perkahwinan dia. Tup tap tup tap dh dkt 2 thn dia kawen dgn Datuk K. Ooppppsss sudah tukar la... Datuk Seri K daaa.. and anniversary Siti adalah sama dgn anniversary i dgn suami i. It is almost 2 years already. Cume tarikh je beza skit.

Teringat masa tuh Siti (malas nk panggil Datuk Siti) kawen dkt2 dgn perkahwinan i. Dan u all jgn tak caya, i siap g lg wedding Siti tau! Hehehhe..

Masa tuh mother i la dpt wedding invitation by hand lg dari Datuk K. Siap dpt 2 kad lg tau. Huhuh hebat tol..! bg by hand tuh..! so, 1 kad represent 2 person. So, mother i g dgn father i dan i g dgn sape lg.. my future husband la.. hehhehe. Syarat pakaian samada baju kebangsaan atau kameja dgn blazer.

So, my father masa tuh decided to ware baju melayu while my husband (oopppsss future husband) kameja with blazer. Hahahha.. my mother said that fauzi masa tuh mcm pilot lak. Terlebih kacak la plak..hahaha (yeker abg?)

So, masa tuh we all g sesame naik kete yg dipandu my father. Nk kne cpt takut jam plak nnt. However, sumenye terkawal smpai la masa kami masuk kt wedding hall.

Wedding hall mmg cantik. Bak kata Siti, konsep dlm taman. Hall nye mmg luas dan besar. Tp memanjang ke belakang. So, kami dpt dok hmpir2 blkg tp sume angle tak tersisih. Sbb ada white screen kt bnyk angle so that sume org dpt tgk Siti bersanding atas pelamin. Tp, kami dok dkt skit dgn band music.

Mkn? Mkn jgn katala, mmg sedap o... sume ada. Ayam, udang, sotong, ikan kecuali ketam je xder. Mskan pon sodap2. Tp i dh lupe la lauk nye apa. Tp sume ada la!

ini lah meja kami "N". 1 meja dlm 8 org kot.. lupe la.. kami dok ber4, the rest tak kenal pon.


ini white screen dr meja kami. so, nmpk la Siti tgh bersanding tuh..


ini plak band music dkt dgn meja kami. sbnrnye ada 3-4 band music kt dlm hall nih. yelah,hall dia kan besar memanjang. so kalo 1 band je mane kuat music dia maaa..


kan live kt tv3 kn..? so, itu ada 2 org pengacara tv3 tgh buat ulasan la tuh. nmpk tak? ada sorg laki dan sorg pompuan tgh face to the lamp and the camera. sape yg mengulas? ala...lupa daa...


and they are my father and my mother. 2-2 pakei sepasang sedondon. hehehhe..


masa ni i pakei baju kebaya and Fauzi pakei mcm u all nmpk nih la.. amacam? kurus tak kami ber2 masa nih..? hehhehe.. besela jga bdn nk kawen maaa..!


masa nih tgh tggu upacara menepung tawar Siti hbs, pastuh boleh la menyental apa saja atas meja tuh..!


Anniversary i pon xlama lg. Tp dlm kepala i dok pk apa suprise i nk buat utk my lovely husband. any idea?? tp yg penting nnt nk wat projek dgn Kak Ja tau. Mgkin nk ajak tmn g beli 'something special' la.. bile n apa maseh tatau lg sbb tak pk apa benda lg. ntah tatau la... mcm susah plak nk pk. lain la kalo kt Msia. MCM2 ADA...

hhehehe.. ok la.. tschussss..!


5 comments:

Saleza said...

bila anniversarynye??

Hilma Rashid said...

anniversary sape? saya ke ct?
saya 1hb sept nih
ct. dlm 20hb lbh rasanye
lupe laaa (berapa bnyk lupe daaa..)

Saleza said...

loorrr,..ct punya ape ke halnya pulak,..awak punye le.

Izan said...

bab2 nak bg adiah kat suami ni kekadangmmg susah jugak nk pikir. hehehehe. tak de idea la...

buat la candle light dinner mana anniversary nnt. erin kan pandai masak. wah.. romantik gitu

anyway, happy anniversary.. wish awal2 la bole???

Hilma Rashid said...

candle light dinner is one of my intention tp.. ada si budak kecik nih.. hbs la candle and the dinner. huhuhu
jgn ckp candle light dinner, mkn biasa2 pon dia nk dok atas pangku nk tgk kite mkn per. siap nk mkn sesama lg.! huhuhuh
btw, tq 4 the wish..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...