Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Monday

GUTE ZUM GEBURTSTAG DEJA..

Hari ini birthday sarah khadeja yg ke-4, anak bongsu kak ja. So, kak ja jemput semua warga Msia yg dok kt Duisburg dan essen utk dtg ke umah. (bunyi mcm ramai je ek). Sbnrnye tak le ramai lgsg Malaysians melayu kt Duisburg dan essen nih. Lbh kurang dlm 15 org kot.. ntah. Itu yg melayu la.. yg cina pon ada tp nk dtg birthday party nih cume kenalan rapat melayu je.

Ok la..straight to the point..

Jemputan lbh kurang kol 16.30 uhr. Tp kami terlewat smpai sbb camimi tdo. So, dlm kol 17 uhr tuh terus je amik bus ke umah kak ja. Rupe2nye kami la jemputan terdekat yg plg lewat smpai.. huhuhuhu..sorry kak ja.

Smpai je terus la ngadap meja mkn sbb org lain pon sume tgh mkn. Kek pon dh potong. Apa lg.. bedal la apa yg patut. Menu? Menu sedap o..walaupon simple tp tetap sedap dan mantap!

Sambil2 mkn, borak juga dan tgk khadeja bukak hadiah. Biasalah bebudak baya khadeja, teruja smbut birthday sbb dpt bnyk hadiah. Tp khadeja panggil ‘geschenk’ – dlm bhs german, dlm bhs melayu maksudnye hadiah.

Tp yg kak ja plak masa menjemput org dtg umah tak plak ckp utk celebrate birthday anaknya. Kami yg tau nih la tmpt org2 lain bertanya purpose of invitation ke umah kak ja tuh. Sbb dh hari Ahad, takder shopping complex mahu pon kedai jual hadiah yg bukak, so ada yg dtg bwh perut yg kosong je la... hehhehe.ala.. kak ja pon xkesah. Asalkn masakan kak ja habis sudeyyyy!

Okla.. mari kite lihat gmbr2 kt umah kak ja.. zasssssss!!

mee goreng yg sedap siap ada smbal belacal lol...


agar2 dan puding sbg pencuci mulut. buah strawberry n ceri pon ada


benda yg 1st i ngap dulu, sandwich tuna yg i sgt suka lol.. (mmg i suka roti kn..!)


sume bapak2 master students kecuali encik zamri (kanan skali), phd student

kak dina dan baby hafiz



abg halim dan 4 dara pingitan. girls of essen - student double degree civil engineering kt UDE essen. sorry marny n najwa, muka u all xnmpk daaaa..


kak nadia (phd student juga),suami dan anak, nafiz

acara deja membuka geschenk
kakak nye pon dpt geschenk gak..?

bwh meja pon leh bukak geschenk

ini acara apa lak nih? nmpk nye camimi pnjm abah hafiz!

dh beransur mlm, gelap, kami pon beransur gak blk. nih, smbil tggu bas dlm kesejukan sempat jugak amik gmbr.. hehehehe

camimi serba pink

and daddy nye yg tak bwk baju sejuk.. tau pon sejuk kn abg!


4 comments:

Izan said...

bestnyer dapat adiah...
happy besday!!!!

lily lotus said...

aah laa..suka dia ekk!
hepi besday too!

Izan said...

wah wah wah... meriahnyer. rasa cam da nk raya plak. heheheheheh

Hilma Rashid said...

em..nnt raya umah nih gak jadi mangsa kitorg..
sbb umah plg meriah
kan kak ja...
lgpon tuan umah pndai masak
rajin jempot org dtg
dan..
ada 2 kanak2 riang yg rajin layan org
hehhhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...