Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Sunday

ROSAK PROGRAMME

Hari ini sbnrnye mcm2 dh plan nk buat. Ini berikutan mggu dpnnye tuh nk buat birthday party utk camimi secara kecil2an. So bnyk la brg2 keperluan nk beli kn. Ini termasuk la jugak nk mencari handy dan camera baru yg dh rosak dulu tu.


Sblm cerita psl plan yg rosak tu, yg bestnye my parents tau yg handy i dh rosak masuk air. Cuma tak bg tau camera rosak jugak sbb itu camera pemberian mereka kpd kami masa nk dtg german nih. So, takut nk ckp bkn sbb takut mereka marah tp... nnt i bg tau nape ek?


Parents tau handy i rosak masuk air pon sbb father i call i dr msia xdapat n cuma call my husband je yg dpt. So, father i tnye kenapa n my husband yg explain kata handy i masuk air. Cuma tamau kata camera jugak sbnrnye masuk air. Huhuhuuh..tragis toiii!!


So, the next week nye tuh terus je parents i masukkn duit dlm akaun husband kt sini soh i beli handy baru and duit lbh belanja2 utk camimi nnt. Huhuhuhu..terharunye i. Sbnrnye kami tamau ckp camera jugak rosak sbb nnt my parents masukkn skali duit utk beli camera baru. My husband tamau la kan.. dia sbnrnye dh plan nk buat suprise belikn handy n camera baru sekali utk i. Aleh2, parents dh bg duit utk beli handy baru so, my husband top up je la duit yg parents i bg tuh so that dpt la beli handy yg ‘up’ skit!. Lalalalalalala..


kalo u all nk tau, ini la parents i, PIL suami i. hehhehe.. apa da ayat...

So, cdgnye hari ini la nk menjalankn misi mencari brg2 tuh sume di samping cari bhn2 utk buat party tu nnt. Aleh2.. hari ini cuti daaaaaa.... tensionnyer!!!! Rosak plan. Mcm mana kami boleh tak tgk kalender?? Sbnrnye, boleh je confirm hari cuti tuh dgn melihat kpd bas pengangkutan kami ni. Kalo bas yg dtg tuh pendek je, walaupon hari2 biasa atau hari sabtu, maknenye CONFIRM CUTI! Sbb biasanye kalo bas pendek nih hari ahad je dan hari sabtu slps kol 7 atau 8 mlm. Kalo bas yg dtg pada hari ahad panjang, maknanye CONFIRM kt city tgh ada event dan sume kedai bukak.


nih la bas panjang. kalo bas pendek half dr bas pnjg nih la..

U all pepaham la kt sini kalo cuti, sume kedai tutup. Boring ya amat..!!! tak mcm kt msia. Yg bukak cume a few kedai mkn je spt McD, Subway, bar dan ada gak a few yg lain. Bosan giler! Kene dok umah je dan buat xtvt sdri. Huhuhuuh...


So, mmg terasa tension plak sbb bnyk kerja yg nk buat hari ini terpaksa ditangguhkan. Sabtu la sbnrnye hari yg sesuai utk kami suami isteri g mana2 bersama bg setelkn bnyk perkara. Tp aleh2 cuti la plak. So, next week kami terpaksa cari 1 hari yg sesuai utk buat kerja2 tertangguh ni.

3 comments:

lily lotus said...

seronoknya takyah guna duit sendiri..siap top up beli yg up sket..pasnih kena jaga lek lok okehh ;)

Izan said...

bestnyer dpt barang baru. izan punya kamera tak masuk air pun tp asyik wat hal jer. tensen tol. skang ni guna kamera my husband. sib baik la dia ada kamera lebih. =)

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

lily - tuh..ayat yg sama my husband kata.. "pasnih kene la jaga elok2.."

izan - slmt la husband cameraman, 4 sure camera lg canggih! hehhehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...