Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Tuesday

SAAT YG BERBAHAGIA, eceh..eceh..

Hari ini dh terlangsai separuh drpd perkara2 yg tertangguh nk buat masa sabtu lepas tu. Tp, apa pun brg2 mknan sempena nk buat jamuan mkn2 tuh maseh blom sempat dilaksanakan. Sbbnye hari ini pas kelas hbs kol 4.45pm td, terus berjanji akan berjumpa dgn my husband dan camimi skali kt dpn sekolah rakyat i tuh. Kene cpt menjalankn misi sbb waktu gelap dh semakin cpt dan semakin sejuk. Skrg dlm kol 5 pm lbh je dh gelap.


So, td pas hbs kelas kol 4.45pm terus je turun tangga smbil berlari2 anak sbb nk smbut my husband and camimi kt dpn sekolah rakyat i. Tp, bile dh turun, tgk2 diorg takde plak. So, i usha la sekeliling kot2 diorg tgh melepak2 kt kerusi smbil tggu i tp xder. Rupenye nun jauh 100m kt dpn i, nmpk suami i tgh rushing menolak stroller camimi. Bile dh dkt tu terasa mcm sayu nk menitis air mata plak sbb rindukn camimi dan tgk dia baik je dlm stroller dan tak susahkn daddy dia. huhuhuh..tatau la nape tetiba sesentap plak.


Pas muah2 camimi yg elok je pakai snow cap tu, kami terus menuju ke destinasi pertama iaitu utk membeli accessories jamuan spt balon, riben, pinggan plastic, cawan plastic, sudu garfu plastic dan tisu mkn. Tak leh lelama kt situ sbb camimi dh nmpk i dr td syik mtk dokong je. Soh jln sdri i tamau bg sbb bnyk brg2 berkaca berdekatan situ. Kang ada yg pecah mati i nk kne bayar sume. Huhuhuhuuh....


Pastuh terus menuju ke destinasi ke-2 iaitu misi mencari handy dan camera baru plak. Hehehhehe.. ini yg best sbnrnye. Kami bkn terus membeli handy and camera baru sbb kami kene survey dulu dan cari brg yg bersesuaian dgn budget kami. Kang terover sape plak yg susah nnt kn..! survey punye survey akhirnye kami putuskan utk membeli camera Samsung dan handy Nokia.


u all rasa i amik warna apa..? hehhehe..sudah tentu warna keperempuanan kn..!


ini je yg leh i crop kn. kang kata nk menunjuk plak kn.. padahal dh ada blog, kasi stroy mory la skit kn..! (gambar internet)


Pas beli tu, kami pon nk beransur pulang sbb hari dh gelap dan cuaca sgt le sjuk. Tak tahan bebbbb...! tp, perut suami i plak berkerencong sbb thari td dia xmkn. Tuh la..penat i masak tp alasan nye dia kata lupe nk mkn plak. Ada ke alasan mcm tuh..? ish...ish.. xlogik tol!


So, kami pon menuju ke restoran subway berdekatan. Menu mcm biasala.. sandwich tuna. Hehhehe... apa lagi yg boleh dimkn kn.. pas mkn, kami pon pulang dgn gembira. Gembira perut kenyang dan hajat dihati dh tertunai. Syukran utk sume rezeki hari ini...


i berharap sblm pulang ke msia nnt, kalo ada rezeki lbh, dpt belikn suami i plak brg yg dihajatkn nye selama ini iaitu jacket atau beg galas jack wolfskin. semoga hajat i diperkenankn...amin!

3 comments:

lily lotus said...

aminn jugak..pastu brg tu mesti jd benda yg paling dia syg after u n camimi ;)

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

org laki ni lily, kalo suke brg tuh diam je..pendam je. tp bile lalu sblh kedai tuh syik jeling2 je kt kedai tuh.. sian dia...

Izan said...

wah.. bestnyer dapar kamera baru... kene tangkap gabo bebanyak ni tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...