Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Tuesday

BIRTHDAY PARTY CAMIMI


First of all nk say sorry kt u all sume sbb i lmbt update post tntg birthday camimi sabtu lepas. Yelah, dh hbs party, smpai la masanye utk mengemas pulak satu umah supaya sumenye kembali kpd sedia kala. Lgpon, i kene tggu camimi tido barula ada masa utk diri sdri smbil mengarang2 utk buat entry baru.


Okla, jom kite terus story mory pasal birthday camimi hari tuh, k?

Terima kasih nk ucapkan kpd girls from essen yg sudi dtg sejam awal utk tlg2 akak kt dapur smbil tlg hidang2 kn makanan kpd para tetamu dari mula tetamu dtg smpaila sume org dh blk. Terima kasih jugak sbb tlg kemas kn umah, dapur, cuci pinggan, periuk belanga (eceh..eceh..mcm kenduri kendara plak ada periuk belanga). Terima kasih juga sbb susahkn diri dtg membantu walaupon akak tau u all bz skrg buat tesis. Terima kasih jugak sbb rajin melayan camimi dikala akak sibuk di dapur dan terima kasih utk apa pon selama party itu berjalan.


Terima kasih juga tak terhingga kpd kak ja sbb sudi meminjamkan set buffet kpd saya. Almaklumla, kak ja mmg complete tntg set2 jamuan ni. Nk pinjam apa..? sume ada kt umah kak ja. Ckp je..! hehhee...


Dan terakhir sekali, terima kasih kpd tetamu2 yg dtg meraikan bersama dan memberi hadiah2 yg menawan kpd camimi. Harap anda sume tidak la serik utk ke umah kami lg memandangkan umah kami ni kecik je haaa....!


Dan, kami pula ingin meminta maaf andai kata makanan tidak sedap ke, tidak cukup ke, serta layanan yg tidak seberapa ke atau suasana umah yg sesak ke. Sbb ini la kali pertama i masak bnyk dan ajak tetamu yg ramai so that mgkin ada yg cacat cela dr pelbagai segi. Minta maaf sekali lagi.


Apa pon, penat lelah kami suami isteri mempersiapkan jamuan ini sgt2 la terbayar dgn keseronokan yg kami alami pada hari tersebut. Keriuhan dan kegembiraan para tetamu smbil tak jemu2 melayan camimi yg syik ngamuk je sbb tak cukup tdo barangkali. Apa pon, kami sgt terhibur dgn anda semua yg dtg sama2 meraikan. Terima kasih sekali lagi.


Okla, beralih kepada menu of the day iaitu nasi tomato, ayam merah, kurma daging, mee goreng, kek marble with chocolate topping, kek chocolate with pink butter icing (main cake), bubur pulut hitam, keropok udang (keropok Indonesia), salad of the day, buah2an dan air.


org dh mkn, dh nk hbs, baru ingat nk amik gmbr..


bahagian minuman dan dessert


sessi meniup lilin. masa ni camimi dh start ngamuk sbb dh ngantuk. tuh, kt tgn dia tuh tgh smbil gentel telinga si badak, bantal peluk dia


tgk tuh, muka camimi xder mood je. lg pon dia tak paham nape perlu ada kek dan lilin di atasnye. sian ank mummy...


ok, mummy tlg tiup kn, k! lilin pon dh cair


mummy tlg potongkn skali. si badak tetap dlm pelukan dia!



main dgn kak najwa. eh, silap! auntie najwa


dh ready utk daddy tidokn. sory sayang, mummy sibuk kt dapur



tgk, ini buktinye dia mmg nk tdo. dh geget2 telinga badak tuh!


antara tetamu yg hadir: keluarga abg hisham, kak dina dan hafiz (eh, mana kak dina..? elo kak dina.. where r u..?)


tetamu tunggal pelajar indonesia: abg ikmal


yg lain2 spt the krefelder: pa'eh, syamsul, pojie, anas (duisburger). kak ja dgn aisyah (en.zamri dan deja tk dpt dtg sbb deja demam) dan the girls from essen (kyah, naj dan marny)


lg rombongan from krefeld dtg. boi, raf, ajmal, dan ramai lg



maaf eh, u all terpaksa bersesak2. apa pon u all tetap sporting sbb xkesah pon!!


nmpk tak pp camimi yg pink tuh? itu maknenye dia baru bgn tdo.


ok, ready to go to papa raf. dia suke raf dokong. sbb raf dh ada bakat jadi upcoming papa! hehehhe...


yg lain pon ada bakat juga. sume nk cube dokong camimi. ha..nk pinjam camimi pon xpe. leh i honeymoon ber2 dgn cik abg..! hehehhe..


tgkla, sume nk mencuba nasib dgn camimi. sape yg camimi suke atau kureng suke skit.. (suka gak sbnrnye..)


akhirnye dpt cik abg jebon dokong camimi. dr td dok tggu bile la leh dpt dokong


antara hadiah2 diberi kpd camimi. pas hbs jamuan sume telah diadakn sessi membuka hadiah oleh mummy n daddy camimi. (tp rasa mcm bukak hadiah kawen je sbb bkn camimi yg bukak hadiah2 tuh..)


oh, lupe nk tepek deco birthday party camimi. sume sudut kami letak balloon. saje nk bg happening umah yg tak berapa happening. hehehehhe


note: family kak nadia dan abg nazri pon dtg cume xsempat nk bergambar mereka dh kene bertolak ke Aachen utk the next party event

6 comments:

~ujicham~ said...

happy birthday camimi.. moga jadi anak yg solehah :)

lily lotus said...

hohohooo..how i wish i could join the crowd! nak cubit2 pipi camimi yg pink2 gitu..hepi besday to beloved camimi..semoga hepi selalu yer ;)

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

uji - amin..!

lily - insyaAllah lily..nnt blk msia sudah tentu erin buat gathering utk kengkawan sume. dkt je kan kinrara dgn shah alam. heheheh

Izan said...

wah meriahnyer... sonoknyer jd camimi bab ada mummy ngan daddy yang sayang giller kat dia..

kek tu wat sendiri ke. cam sedap jer. huhuhuhu. tetiba teringin kek coklat la plak

m a r n y m a s u a n said...

kein problem
ehehehe

Gruss fuer schamimi~

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

izan - kek sume buat sdri izan. nmpk je mcm sedap, tp ntah le. erin pon xsempat nk rasa dh lesap!

marny - schamimie sagt halluuu und danke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...