Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Sunday

NEXT BIRTHDAY PARTY...


hari yg sama gak, kami sekeluarga terima jemputan ke Essen, iaitu umah kak nadia dan abg nazri yg buat majlis mkn2 sempena birthday anak lakinye yg ke-5 iaitu nafiz.

so, sama2 la berangkat dgn keluarga kak ja lbh kurang dlm kol 1pm lbh.

hari ini kurang bernasib baik sbb sblm smpai kt umah kak nadia, tayar stroller camimi pancit da... sbb terlanggar kaca2 pecah atas lantai semasa melalui Essen Hauptbahnhof. biasala, botol arak la yg pecah bersepah sana sini. tp tak sangka plak ada sebutir yg melekat kt tayar stroller camimi terus memancitkan tayar tu. aduhhh..nasib nasib.

oh ye kwn2, stroller camimi pakei tayar hidup. tp itu la ada advantages dan disadvantages nye gune tayar hidup ni.

smpai umah kak nadia, suami mkn2 terus ke kedai yg jual tiub tayar tu. mana lagi kn kalo bkn babyland. suami i terpaksa patah blk ke duisburg utk ke babyland. ada je babyland kt essen tp tatau kt ner. drpd tersesat2 lbh baik ke babyland duisburg terus. oh, ye.. suami i je yg g. i dgn camimi lepak mkn2 kt umah kak nadia dgn the rest tetamu yg dtg. okla, jom kite tgk gmbr2 sempena birthday partry ni..


kek birthday boy berkonsepkan pirates of the essener. hehhehe..


tgk la birthday boy.. sume konsep pirates

masa ni camimi baru nk memanaskn enjin. baru bgn tdo la katakan. (kene tdokn dulu spy dia tak mengamuk nnt)

suap camimi mkn kek pirates

ok, dh boleh didokong oleh sesape. sape nk cuba dokong lg..? hehehehe (masa ni daddy dia dh kuar g babyland)


tetamu2 yg hadir meraikan...

krefelder dan gersenkirchener..

ok, kyah plak tolong layan camimi. mmg best o...dtg party2 cmni. sbb mummy dia leh cuti drpd menjaga camimi kejap. lalalala...


antara hadiah2 yg nafiz dpt. mcm2 ada..!


nafiz dh start baca buku, hadiah drpd tetamu. kalo u all nk tau, nafiz nih pon leh ckp deutsch. ate, dh masuk kindergarten pon...

ok, camimi bg apa plak kt abg nafiz?


o..ini hadiah birthday dari camimi..

eine Feuerwache mit Feuerwagen (model sebuah firehouse dgn kereta bomba)

xtvt kanak2 riang

main tanduk2 luftballon

masa ni suami i baru je smpai dari babyland. letih dia, sian..! takpe2 kite mkn lagi utk 2nd roundddddd!! hehehheh

ini gmbr beramai2 sblm we all blk. kol7 lbh baru nk blk. hehehhe..jgn mare ye tuan umah.

3 comments:

Izan said...

bestnyer gather ramai2 camni kan... kat sini tak ramai la org msia..

lily lotus said...

kelasss u siap ada konsep ala2 pirates!

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

izan - tuh la..itu je melayu yg ada. bile buat gethering mcm nih wajib pegi sbb time tuh je leh jumpa

lily - itula, nih parents dia punye konsep la tu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...