Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Monday

TRIP TO KÖLN

On last Saturday, we all (kami dan keluarga kak ja) actually menyertai ‘Malaysian Get –Together Dinner’ yg dianjurkan oleh Consul General of Malaysia yg bertempat di Frankfurt. Tapi event ni berlangsung di Cologne atau Köln, dan bknla di Frankfurt. Perjalanan dari Duisburg ke Köln mengambil masa 1 jam lbh naik train RE (Regional Express) smpai Köln Messe dan amik u-bahn terus ke tmpt berlangsungnye event tuh iaitu kt Martin-Berlinerstrasse.


seb baik camimi behave her self (ni masa awal2 lg)


Hari sabtu, dlm train mmg ramai. Smpai kene berimpit2 la. sbb masa tuh ada perlawanan bola kt Leverkussen. Masa on the way tuh, dlm train yg sama jugak la, jumpa lagi sekumpulan rakyat msia yg nk ke destinasi yg sama. Sape lagi kan kalo bkn bebudak girls from essen dan keluarga kak nadia. Huhuuuh.. mcm berjanji plak nk naik train sama2. So kami jadi rombongan cek kiah la menonong beramai2 ke destinasi tu.

kami pon sesak2. takpe laki bini sesak2 berimpit2 ber2. hehehehe...


deja dan kak ja. deja hari ini saje je nk gune stroller


pastuh jumpa la plak bebudak krefeld yg lg ramai. lg bertambah rombongan cek kiah kite ek..!


Event akan bermula kol 7pm, dan i pon tak ingat smpai sana kol berapa tp kami tak le terlewat sgt. Oh, ye kwn2. Kol 7pm tuh bkn la waktu dkt2 nk magrib. Dh magrib pon dan kami sempat magrib dulu kt umah sblm bertolak pegi.


sampai2 sana kene isi form la plak. kalo ada lucky draw takple gak kan..!


Dewan makan nye tak le besar mana. Cume boleh menempatkan dlm 120 org je. Sbb bkn sume msians diundang menyertai. Yelah, mgkin sbb tmpt pon kecil dan limited, tuh yg panggil sikit je. Mgkin next time mereka perlu carik dewan yg lbh besar berbanding tmpt nih sbb mmg sgt la sesak dan panas. Camimi pon smpai peloh2. Fuihhhh!! Mgkin mereka pasang heater kot tuh yg tmbh panas. Patut dh ramai2 mcm tuh, heater tak diperlukan lg. Cukup dgn haba badan manusia.


ha..ini la details of the event. background stage..


ini host of the event


ini la consulate di frankfurt.. encik saiful azam. sape dia lbh2 i dont know ok..


Takpela, apa pon terasa sgt seronok sbb dpt mkn mkanan yg sedap2 bersama msians yg lain. Selain drpd itu gak dpt berhimpun beramai2 dan berkenal2an sesame msians yg lain. Kt sini la baru nmpk ramai tak ramai msians yg berkawen dgn org german. Yg bermaustautin kt german lama pon ramai. Huhuhu..seb baik i tak tergolong dlm org2 itu. Kalo tak meraung la i sorg kt german nangiskn tanah tumpah darahku. Huhuhuh..


ini si tukang makan suami isteri dan anaknye yg tamau mkn


lauk pauk mmg sedap. o..lupe nk citer menu dia. ada nasi putih, nasi tomato, ayam masak merah, telur masak merah gak, tauhu masak tomato, daging kambing sup, sayur campur. kuih muih pon ada spt karipap, agar2 dan bingka.


Camimi..? huhuhu..menguji tol camimi hari tu. Sgt la menguji kesabaran smpai hilang sabar la pendek kata. Sbnrnye time camimi utk tdo tp camimi tamau tdo. Puas kami cuba tdokn tp dia tamau tdo gak. Org lain dh mkn, tp kamii suami isteri masih lom mkn lg. Ish..perut dh lapar giler ni sbb mmg simpan perut utk event mlm tu. Cuba gak entertain kn camimi dgn bagi dia roti, susu, nasi, bla..bla..tp semua sia2. Selamatla ada kak ja dan essen girls yg sudi entertain camimi utk bg peluang i dan suami mkn. Rupeye2 camimi rimas dan panas. Tmpt yg kami duduk tuh mmg gelap skit. Org dh la ramai panas plak tuh. Kak ja kata camimi smpai peluh2. Ait..? mcm mana i tatau pon camimi peluh2? Huhuhuhu..wat a bad mother i am!


So, dlm kol 10pm, kami pon bertolak pulang. Mmg terasa sgt la letih dan ngantuk sbb perut dh kenyang. Apa lagi yg terbayang kt mata kalo bkn bantal busuk ku. Huhhhuuhuh... tp, time nk blk barula camimi gelak2. Seronok la plak bkn main. Yelah betol la dia kepanasan kt dlm tu. Kt luar kn sejuk ada ‘air-cond’. Hehhehehe..

Okla, jom layan gmbr2 lain yg i amik ni. And make sure scroll down till the end of the pix sbb ada sesuatu nk show off skit kt u all. Hehehhe..check it out!!


ini view kt tgkt atas bgnan ini.


masa ni naik tgkt atas bgnan ini sbb konon nk tdokn camimi. konon la..tp dia tamau tdo ponnn...!!
naj dan kyah

inlah hall tmpt we all mkn. kecik dan padat kn? ala..syukur la diorg nk gak buat mkn2. huhuhu

kak ja dan en.zamri


masa nih camimi dh wat perangai dah.. mula la itu tak kene, ini tak kene. i pon rasa kekok plak nak handle situasi mcm ni. almaklumla, tak pernah lg time ada anak nih attend majlis2 mcm ni.


so, let the daddy take over. kang i hilang sabar lak kn...!


ha, dh senyum2 nih sbb dh nk blk la. dh rasa 'aircond' kt luar tuh sejuk je, diam la dia!


tgk, tak suruh gelak pon leh gelak2 sdri. apa daaa..


ha..inila suprise nye. amik gmbr dgn 'atuk chef ismail'. suka plak atuk tuh dgn camimi. ha..atuk, bile lg? cpt2 la kawen. hehehhe.. (grab from kak ja. 1 je pix, yg lain copyright. heheh..)


tgh tggu train. baik je mood dia. nih time nih patut dh time dia tdo dah tu..

mereka2 ini la yg rajin bebenor layan camimi. smpai buat camimi layu nk tdo...


dan akhirnye tdo gak camimi.. fuihhhh!! lega..


anak kak ja - deja, pon dh tertido dah..


so, boleh la kami berjalan berkepit2 skit. hehehhehe.. jgn mare!

3 comments:

lily lotus said...

gerammmmnyaaaa..tgk camimi gelak besar bila kena aircond luar tu!!

Izan said...

abisla... nnt balik msia kene la pasang aircond kat umah. kalau tak camimi asyik meraung je. maklumla beranak kat luar negara, ehhehehehhe

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

lily - huhuhu..geram lg bile dia buat perangai dlm dewan tuh.. eeeeeeeeeeeee!!

izan - nasibla camimi. pokai daddy dia nk kene install aircond sana sini. o..tidakkkkk!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...