Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Monday

SOUVENIRS FOR FAMILY

Since keluarga kak ja nk blk msia for holidays on this 26th november, so i amik kesempatan utk beli sedikit brg sbg cenderamata utk dibawa pulang oleh kak ja dan diberikan kpd parents i kt msia. itu pon setelah mendapat kebenaran kak ja utk tompang brg2 tersebut then baru la i g beli brg2 tu.

so, dlm seminggu-dua ni sibuk skit la nk cari barang2 apa yg nk diberikan kpd parents i. ada gak brg2 pesanan yg mother i mtk tlg i belikn.

itupon i terasa segan plak dgn kak ja sbb memula kata sikit je brg nk tompangkn bwk blk, tp aleh2 mcm bnyk dan berat plak. jgn mare ye kak ja.

ok, jom kite tgk apa cenderamata utk parents i kt msia..? asyik mereka je beri sesuatu utk i, tp i nk gak beri mereka sesuatu dr sni.. hehhehe


ha..yg ini i belikn utk adik bongsu i. nama dia shahriman hanif. i belikn utk dia sempena SPM dia yg bagus gitu dan sempena bIrthday dia 31 oktober hari tu. (lambat plak present dia smpai ek? SPM 2007 da birthday dh basi daa..). oleh itu skrg dia berada di institut persediaan pelajar2 utk melanjutkan pelajaran ke Jepun di bwh tajaan JPA.

note: adik, ni brgan Jack Wolfskin. so jagala elok2 ek. sbb kt msia tadak rasanye butik Jack Wolfskin. sbb ianya adalah buatan asli German. (amboi siap announce lg!)



ha..ini plak perfume khas utk father i. i tau dia mmg suke perfume. and u all nk tau, i mmg rapat dgn father i. oleh kerana dia rindukn kt ank pompuan sorg dia kt sini, maka perfume hadiah perkahwinan i kt umah sana hbs dirembat. takpela, lg pon i nk gune bile plak kn?


ini khas utk my father. siap package ada perfuma dan shower creme. tgk, i beli siap dh balutkn oleh cashier tuh. yela, kat sini kan nk smbut xmas. so apa2 org beli brg sure dia tnya nk balutkn or tak. ate, dh pembalutnye free dan cantik, apa salahnye kn..?


utk mother i plak, dia mmg ada pesan utk i beli alas meja buatan negara china. mmg ada jual kt sini dan kedai tersebut hnya dibuka pada musim winter saja. so, i kene amik peluang yg ada ni utk memborong skit (skit je) brg2 tu.

alas meje nye mmg cantik dan ada dlm pelbagai saiz, warna dan harga. tp, masuk kedai ni mmg laku sbb org2 kt sini beli utk sambut xmas. lgpon corak2 dia pon ada je bentuk loceng, lilin, dan lain2 mengikut konsep xmas. tp, i beli corak bunga2 sudeyyy.. mana yg xde pilihan, i beli je corak lilin. ok kan..?

ini plak i belikn handbag utk mother i. utk cousin i sarah sabriena (kak nana) pon ada sempena birhday dia on 29 oktober hari tu (dkt2 birthday adik bongsu i). harap2 mereka suka la sbb handbag cmnih ada 4 corak je. satu corak yg penuh dgn muka kucing. ada gak yg penuh dgn muke bear. lg 1, penuh dgn bunga2 comel dan lg 1 nih corak rama2 mcm kt atas tu.

i of course la tamau beli yg corak muka animals tuh. kenapa? tentula segan nk bawak g ofis or jln2 sbbcorak tak seseuaiiii.. yg corak bunga2 comel tuh plak kakak nana i dh penah beli masa diorg sume dtg sini last year. takkan mau sama lagi ma..? so, kesimpulannye i amik corak rama2 spt di atas. tp i ada amik lg 1 design..


ha..inila design handbag lg 1 tp corak2 sama la. yg nih handbagnye lbh kecil drpd yg kt atas tu, tp harga tetap sama. kang pepandai la mother i dan kakak nana pilih nk yg mana satu. jgn berebut udah le ek..? (takkan berebutnye)

yg ini plak anak yg kt dlm handbag2 ni. kecik je ha..ini sesuai utk beg kosmetik. ok la kn..? sbg cenderamata je.

utk adik beradik dan saudara mara yg lain i xbeli la lg sbb skrg tompang kak ja. esok2 i blk baru la boleh beli utk sume. (itupon kalo ada rezeki lbh. huhuhuh..). yg penting utk parents lepas. utk parents suami i pon xdpt nk beli. sbb alasan yg sama. "menompang beg org". so, suami i decided utk kirimkn wang saja kpd mereka.

apapon, hajat di hati mmg teringin nk belikn utk sume. tp mgkin keadaan tak mengizinkan. so, sesapa yg xdpt, jgn kecik hati, jgn amik hati. insyaAllah, len kali mgkin ada rezeki utk anda yg lain..

3 comments:

lily lotus said...

i tak minta apa2..i just nak gomol camimi!! lalalalaaa...

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

wah..!
ini mummy camimi pon seram sejuk dgr
hehehehe...
takpe, nnt erin bg chane lily pinjam camimi buat beberapa hari
hehehe..

Izan said...

wah... org sibuk shopping nak krismas, dia pun shopping gak yek. yela tak lama lg kan sales. anyway, cantik arr alas meja tu. da lama cr tp tak jumpa yang berkenan di hati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...