Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Sunday

SCHNEE FÄLLT...

hari ini bgn pagi tak sangka ada ada snow. actually my husband bgn dulu, then dia panggil soh tgk tgkp sbb snow tgh turun. then i apa lg, dgn bataknye melompat turun katil tgk snow tgh turun. hehehhehe.. maseh batak ye kwn2, almaklumla baru 2 thn dpt rasa snow.

kalo bab snow nih, i suke tgk tingkap kt ruang tamu. sbb tingkapnye mengadap ke laman rumput blkg umah yg dimiliki oleh tuan umah. so, kt situ la baru nmpk snow bertakung, menutupi rumput2 dan bumbung2 umah. tp, kalo tgk kt tgkp bilik tdo plak yg mengadap jln raya, alamat tak feel la.. sbb kalo snow turun kt jln raya, cpt je dh jadi air. cair!

lgpon, snow tak la tebal mana. so, jalan raya tuh masih boleh nmpk tar nye.

hari ni sbnrnye nk kene ke supermarket berdekatan sbb barang dapur dh hbs. so, nk tak nak kami perlu mengharungi cuaca sejuk dgn salji yg tgh turun ni utk ke supermarket. camimi apa lg, berbungkus la dari ujung rambut smpai ujung kaki. naseb baik dia tak rimas. dia paham la tu. dh sejuk, kene la berbungkus sume.

ok la kwn2.. jom layan gmbr schnee fällt (snow falls) yg i sempat amik ni. hehhehe...


ha..itu dia. dh turun snow da...


camimi pon nk tgk snow jugaaa... (baru bgn tido gak, tuh melekat lg puting dia!)


puas mata memandang. sbb pokok2 tuh sume dh togel, daun dh luruh


ha..masa ni sbnrnye snow tgh turun. nmpk tak kwn2..?


ok, nih gmbr i fokus kasi nmpk snow turun. ala, mcm kapas2 bantal berterbangan je. kalo tak lebat, ianye bercelaru berterbangan tak tentu arah

utk pengetahuan kwn2, sbnrnye snow turun kali ini terlalu la awal. tak mcm thn lepas, masa parents i dtg ada ice je atas bumbung2 umah, tp kt tmpt lain dh ada snow. dan snow hanya betol2 turun kt duisburg adalah pada bln 1 dan 2 thn lepas. parents i dh blk daaa...

5 comments:

Izan said...

wah bestnyer ada snow... kat sini tak turun lg...

middaygeo said...

yg tak penah kena snow lgsg mcm kita nih lg la jakun kalo dpt.. bila la snow nak turun kat mesia nih..

lily lotus said...

u're so lucky erin! bestnya dpt experience camtu..hik hikk..how i wish i could be at ur place..at this very moment!..tak turun main snow ke bawa camimi??..syoknyaaa..eh i plak terlebih excited :D

Izan said...

kalau snow turun kat msia alamatnyer da nak kiamat la tu... huhuhuhuhuhuhu

erin, tag tak jawab lg ni,... jgn marah yer... aritu mula2 kene migrain pastu bendera merah lak naik. 3 ari dok tdo atas katil jer.. huuhuhuhuhuhu

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

izan - msia kalo turun salji alamat kelam kabut la sbb umah sume 4sure xder heater. aduhh!!

middaygeo - bile dh rasa snow kn akak, rasa mcm nk cpt2 tukar musim panas. sejuk nye rasa cm xsanggup je!

lily - mgkin ur time will coming.. mana la tau ada rezeki honeymoon kt luar negara. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...