Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Thursday

BILE I NK BLK MSIA NI

hari ini cadangnye nk bangun kol 730am sbb nk mengiringi kak ja sekeluarga pulang cuti2 di msia. mereka akan amik train ICE (inter-city express) kol 9.08am terus ke Frankfurt Airport. tp, bile alarm dh bunyi, leh plak i bgn g tutup je alarm tu n tido blk. last2 kol 8.15am baru tersedar. apa lagi kn? melompat la i mcm katak si katak lompat.

apa pon, i mmg kene settelkn camimi dulu. mandikan dia dan siap pakaikn tebal2 pastuh baru i leh persiapkn diri sdri. masa husband i nk mandi plak pas camimi mandi tu, i siap bg tau soh dia mandi koboi je. jgn la plak nk bercinta dlm blk air tuh. huhuhuh.. masa itu emas. kang terlepas kak ja plak kan..!

i plak..? hehhehe..xmandi ma... gosok gg n cuci muka je. biasala time winter 1 mggu 3-4x je mandi. (ssshhhh..jgn kecoh2 ek korang. diam2 sudeyyy.....!!) hahhahaha...

akhirnye sempat kami amik bus kol 8.50am. hehehhe..amacam? cpt tak kami siap? kalo nk ikutkn, biasanya dlm 1 jam baru sume siap. yelah, nk pakei kn baju camimi tu bknnye sng. ha..sapa ada ank kecik tuh tau la kenapa. slalunye i leh siap wrestling lg dgn camimi time nk pakeikn pampers dan baju dia. fuihhhh..letih siutt!!

ok, smpai je hauptbahnhof, tgk2 kak ja sekeluarga dah siap tggu ICE. tambah lagi ICE lewat 25 minit. terasa lega plak sbb still dpt jmpa kak ja sekeluarga di saat2 mereka nk bertolak pulang cuti2 ke msia. huhuhu.. ok la jom layan la gambar yg i sempat snap ni.


seronok tol deja n aisyah melayan camimi time2 dh nk blk tu


camimi pesan.. "kakak2 sekalian, jaga diri bebaik eh. nnt dtg duisburg blk tgk camimi dh leh lari!" hehehehe...


kanak2 riang dgn mamanye - kak ja.


wah..seronok tol blk msia. uwaaaa..!! nk ikutttt!!!

pas hbs hantar kak ja kt hauptbahnhof tu, kami ke Babyland plak sbb nk kene cari beg selimut winter utk camimi. sian dia kesejukan. walaupon seluar dia tuh pakei nyk lapis, tapi pasti sejuk jugak sbb kakinye dok terdedah.


jom la bwk hati yg lara ke babyland (sbb kak ja semua dh blk. huhuhuhu)


belikn camimi beg selimut winter - tuh kaler pink tuh. kaler mcm stroller camimi pon ada tp kene tggu 3 mggu baru stock ada. apa daaaaa....!!


kalo kwn2 kt msia nk tau, ini la trend kt sini utk kids gune beg selimut winter ini time naik stroller. bdn tutup separuh sbb dh pakei baju winter. tggal kaki je kene sarung penebat mcm ni..

pastuh terus je ke Baskentmarkt sbb nk beli daging dan ayam. heheh..cadangnye hari ini nk cube buat chicken chop. almaklumla, tekak nih dok terasa je nk mkn chicken chop. i kalo dah ngidam tak leh tggu lelama. mau kasi cepat ma.. sbb nnt termimpi2! hehehhe..

okla, misi chicken chop dah sempurna terlaksana. gambar i tak amik ek, sorry! sbb tak terasa lgsg nk tepek kt blog. lgpon, skrg bkn musim menepek gmbr2 masakan lg. hehehe..okla kwn2 jumpa lg next time. byeee!

(masa ni dh terbayang kak ja sekeluarga tgh berseronok nk smpai msia dah! hai..lmbtnye masa i plak nihh..tak sabar rasanye!!!)


6 comments:

Izan said...

hahahahha... sama la kita.. musim sejuk ni mandi 2 3 kali jer seminggu. tak tahan sejuk la.. huhuhuhuh

lily lotus said...

takpe pejam celik pejam celik tiba plak masa u ;)...
anyway comel sgt camimi dok dlm stroller tu..dia tak ngamuk rimas ke..or dia dh biasa ekk..good girl!

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

izan - izan, tuh secret tuh! nnt kecoh org lain kite tak mandi. hahahha

lily - mana tak dia rimas. kdg2 siap ngamuk lg. tp sbb skrg dh makin sejuk, maka dia pon paham la. dh xder ngamuk2 dh. heheh

~ujicham~ said...

ngidam? ada pape ke?

Izan said...

erin kene tag... tp tag erin izan tak wat lagi. jgn mare no...

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

uji - amboi cik uji..awk tuh dulu ek. saya nih dh ada sorg. yg ke2 lmbt lg. awk tuh nnt dh ada kabo2 skit k. hehehhe

izan - tak pe take ur time...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...