Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Monday

+1 HOUR


Dulu i pernah buat entry tentang penolakan 1 jam daripada waktu asal. (sila klik kt sini utk entry tersebut). tapi itu dulu, bulan oktober tahun lepas. tapi la ni, hari ini, tambah blk 1 jam yg ditolak dulu. maka, waktu sudah kembali kpd asal. jadi skrg bezanya msia dgn german adalah 6 jam instead of 7 jam.


sbnrnye terlupa yg hari ni ada penambahan 1 jam tu. oleh kerana jam yg ada kt pc di-setting-kan sbg automatik, so kami sempat la adjust smua jam2 yg ada dlm umah ni termasukla jam tgn. tp jam hp adalah automatik sbb dah settingkan awal2 masa beli dulu.


sbb hari ni hari ahad, bgn tdo pon lewat. tgk jam kt dinding kol 9.30 am tapi tgk matahari mcm dh terpacak lama je. but we all still xder clue yg hari ni dh tmbh 1 jam until masuk azan zohor kol 11.38 am tadi. jadi kami pelik la kenapa awal giler masuk zohor ni. then baru la kami teringat yg sbnrnye kene tmbh blk 1 jam yg ditolak dulu.


oleh itu, kawan2 yg dok kt negara europe, slmt menambah 1 jam kembali. jgn ada yg termiss kelas, termiss appointment, dan termiss train udah la ek!

4 comments:

Izan said...

ooo...beza waktu german ngan msia pun 6 jam ke. maknanya waktu italy ngan waktu german sama la yek... br la tau.. =)

boadicea3011 said...

kalau lambat bangun pagi... buat-buat 'termiss' train boleh kan? ;P

pertukaran masa ni dipanggil equinox :)

Erin Rashid said...

izan - nk kene geget izan ni.. sabar je la!

kak norraya - i know u know better than me!

Izan said...

hehehehe... ingt kot sana cepat atau lambat sejam dr sini. jgn marah no... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...