Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

GATAL KAKI

Semalam, saje je gatal kaki nk kuar berjalan2 di luar walaupon masa tuh dh dekat kol 5.30 ptg. Bknnyer ape, sbb matahari tampak segak je memancarkan cahaya, so mood nk berjalan2 tuh automatik akan dtg dgn sdri. Walhal masa tu suami baru je blk umah nk mkn 'tenghari' yg mana sbnrnye dh terlajak disebabkan kesibukan dirinye yg terlampau utk menyiapkan tesis.


i nk tggu mendenye dia mkn tengahari sama2. nasib tak tunggu, kalo tak kebulur jadinye dok kat umah ni dgn nk melayan camimi lagi yg mmg suke membuli mummy dia tuh. asalnye dia nk blk kol 3 ptg tapi aleh2 dia kata tak sedar dh kol 5 lbh. seb baik i tak berasap. kalo belom mkn, tentu i dh berasap jadinye. hehehhe..


so, saje je i menggoda gedik2 skit ckp kt suami tak perlula ke uni semula. jom la kite berjalan2 tgk matahri, amik udara, lihat pemandangan. hehhe..mcm tak leh hirup udara je dlm umah. mcm tak pernah tgk matahari je kt sini. em.. sng cerita. disebabkan i berada di negara yg punya 4 musim, dan selalu berada dlm kesejukan, nmpk je matahari memancar2 kt luar tuh terasa sgt la teruja! secara automatik, kite akan berasa syukur adanye matahari ni. takdelah terasa hari2 yg dilalui tuh kelabu dan mendung je. mmg tak bersemangat lgsg!


so, suami pon setuju tapi dia perlu jugak ke uni sbb nk logout pc kt lab dia. kalo dia tak logout, nnt org lain tak leh nk guna pc tu. so, apa lagi. bersama2 la ke uni dia. kami perlu amik bas 933 smpai ke destinasi terakhir iaitu Uni Nord (utara uni).


lagi 2 stops b4 stop terakhir, cuma kami ber3 je dlm bus..


kalo u all smua nk tau, kali terakhir i ke uni suami adalah masa i tgh pregnant kan camimi. sbb masa tuh sgt la rajin bergerak sana sini, smpai kan ke uni suami yg tak berapa menarik pemandangannya tuh pon i nk tgk. saje nk amik tau..


kenapa tak menarik? seriussss! lagi cantik UiTM di hatiku tau! lagi 1, uni2 kt UK tu pon lagi cantik dan menarik dgn pemandangan luas saujana mata memandang. dgn rumput yg menghijau smua tuh kan. tapi uni suami i ni... em.. u all sdri tgk je la k. biasa2 je.. tapi tak lah huduh okk..!



seriously i ckp, landscape uni mmg fail. mgkin kt sini beriklimkan 4 musim. so smpai satu masa akan terlihat pemandangan yg menyemakkan dgn daun2 mati bersepah sana sini tanpa dibersihkan. dan mungkin juga smpai satu masa bunga2 dan pokok berbunga dan menghijau dan menyemarakkan suasana. dan biasanye mereke mengekalkan suasana original natural dgn membiarkan pokok2 dan rumput2 asal tumbuh melata tanpa membina landscape ciptaan manusia.



oh, ye. uni sini takder entrance. atau takder mak guard atau pak guard yg jaga. it is absolutely free. sape nak masuk kawasan uni, masuklah. cuma nk gune service wireless uni dan lain2 kemudahan perlu ada pasword dan kad pelajar uni. tuh je...



tapi yg menarik perhatian i adalah kawasan perumahan di sekitar kampus uni ni. boleh dikatakan kawasan uni ni agak terpencil dan pedalaman skit. so, kawasan perumahan di sekitarnye ala2 country. still lagi bercorakkan rumah apartment, tapi tidak terlalu tinggi spt apartment2 di kawasan bandar. biasanya, kalo ala2 country ni terdapat bnyk rumah dan tanah lot yg rata2 nye adala kawasan elite. tapi kalo kt msia, kebanyakan kawasan elite terdpt di bandar2 besar. hnya sebilangan saje di kawasan perkampungan.




so, ptg yg ada matahari ni, dpt la i snap gmbr2 uni dan kawasan sekitarnya sblm kami melangkah pulang ke msia. tapi masa ni, dh nk magrib la pulak. kan kami keluar lewat ptg tadi. so, matahari dh tak memancar sgt. tapi, i suka la kawasan kt sini. sgt peaceful je. kurang kesesakan jalanraya dan kurang pencemaran bunyi. tak spt kawasan perumahan kami...
takpe, insyaAllah andai ada rezeki kami di sini lagi nnt, kawasan mcm ni yg akan menjadi tumpuan kami.

ok la, jom citer perjalanan kami seterusnya..

3 comments:

boadicea3011 said...

fuu... romantik nyer jln2 waktu ptg!!! *aw*

Izan said...

mmg la pemandangan tak cantik. sume pokok2 togel je.. blum tumbuh daun lg..

da nak balik ni kene la ronda puas2 yek. ntah bila plak erin nk dtg german lg pasni

Erin Rashid said...

kak norraya - akak, ada yg lbh romantik drpd tu. hehehhe

izan - tuh la izan. rasa sedih plak pk pasal tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...