Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

PANORAMA MALAM



Perjalanan seterusnya adalah ke city. Saja nk mengharungi cuaca yg dh kurang sejuk ni utk melihat panorama malam. time ni mmg dh masuk magrib. magrib2 kt luar umah ekkk? takpe2, bkn tak solat magrib. blk umah kang, magrib la kami. isyak pon masuk lewat. so, mmg sempat punye la! em..sini mana der surau nk tompang solat.


biasanya kedai2 kt kawasan ni akan tutup dlm kol 8pm. ada gak yg tutup lbh awal drpd itu, sekitar kol 7 pon dh tutup. tapi kedai2 mkn, tutup lewat sikit. kedai beer apatah lagi. time mlm2 la nk bg org mabuk2 pon.


so, kami smpai kt sini sekitar pukul 6.30pm. cpt2 g beli kentang goreng (atau biasanye kami panggil pommes). padahal kedai pommes tu dh nk tutup dah. time2 kami beli tu, ada lagi 3-4 org nk beli pommes gak. sian si penjual tu dh ready nk tutup tapi still ada pelanggan. so, kami mkn la ber3 kat bench yg ada kt sana. kalo waktu winter jgn harap la dpt mkn kt bench mcm ni. mengigil2 beb! bile bukak glove sbb nk suap pommes tuh, mula la terketar2 sana sini. especially time2 dh nk gelap mcm ni. fuihhhh..dgn angin yg ditiupnye walaupon sepoi2 bahasa je.. sejuk mengigit2!


pastuh, kami teruskan perjalanan smbil cuci2 mata. camimi semenjak cuaca dh tak berapa sejuk ni, syik merengek2 soh bwk g jln2 kt luar. beg termo stroller dia pon kami dh simpan. sbb nk bg dia free dan tak terperap aje dlm beg termo tu. dia pon rimas! menyanyi2 camimi smbil dok dlm stroller. skrg lagu paling dia hafal adalah "happy birthday to u". lagu "buai tinggi-tinggi" pon dia leh nyanyi tapi tang 'buai tinggi2 je' pastuh dia soh kite sambung nyanyi. lagu "old mcdonald" pon dia reti. tapi tang "iya iya yoooo" je. pastuh the rest kami nyanyi then dia smbung blk 'iya iya yooo...'!




bile aje dia nyanyi tu, menarik perhatian org yg berselisih dgn kami. smua tergelak2 dan tersenyum2 dgr camimi nyanyi kuat2. ntah gembira betol anak dara i sorang tu! pastuh kejap2 kang tergedik2 dlm stroller mcm tgh naik kuda. bergegar2 stroller tuh jadinye. ayooo..sgt teruja lbh drpd mak nye!


so, sempat jugak i snap beberapa panorama waktu mlm. and we end up the walking with a cup of hot drink respectively at nearby cafe.



3 comments:

rillys said...

surely u gonna miss this kinda moment once u dah balik sini ;)
..great experience kan..u're just so lucky dear!

Izan said...

tu la kan.. panorama skang ni pada waktu malam mmg cantik sgt..

Erin Rashid said...

lily - mmg akan miss.. sedih kan rasanye

izan - cantik! pastuh tmbh lagi dgn kureng sejuk. sgt suke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...