Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Monday

RAMBUT OH RAMBUT



Tak tahu la kenapa semakin hari tgk rambut camimi semakin ikal. atau lain kata adalah ke arah kerinting. dulu kuar2 dari perut ni lurus je rambut nye ikut rambut si bapaknye. smpai dia dh besar skit pon masih lurus. cuma semenjak dua menjak ni, tang hujung2 rambutnye tuh melentik-lentik pulak.


mother i kata soh potong je tang hujung2 rambut tu. si bapaknye pulak ajak botakkan lagi sekali. 2-2 nih i tak berkenan. sbb nye rambut camimi ni pon 1 hal, lambat bebenor nk menebal. nak memanjang pon ye. ate, kalo dh di potong dan dicukur, tak ke berjanggut i nk tggu rambut dia memanjang dan menebal?


lebih kelakar kalo tgk camimi baru bgn tdo. berserabut giler rambut dia! smua nmpk kerinting. dah hilang tang straight nye tuh. bapaknye kata jom kite letak gel rambut nak? a'aahh..ye, men-gel kan la rambut camimi tu. tak kemana pon kalo letak gel. kecik2 nk pakei gel. ingat rambut bapaknye ke suke sgt nk buat fesyen ala2 ayam dan tercacak!


mother i dh lama kasi petua utk lebatkan rambut mcm rambut mummy dia ni (cewah!). iaitu lurutkan rambut dgn air santan cair yg dicampurkan dgn sedikit perahan lemon atau limau. entah, smpai camimi dh 1 thn 4 bln ni pon tak buat2. nk kata santan takder, ada je kt dlm fridge tu. nk kata tak de masa, syik nk berjln je kejenye. mana tak buat2 apa yg org tua suruh.


ntah la camimi... nnt je la mummy buat ok. kes malas sbnrye. ada org jumpa tak kt mana si rajin? sila pulang kan kpd saya okk!

7 comments:

rillys said...

alaa..cute ape hairstyle dia gitu ;)

boadicea3011 said...

lawa la rambut kerinting!!
... sbb klau rambut kita jaRang-jaRang... takla ketara sgt kan? :P

~ujicham~ said...

nape nk luruskan.. ok pe ikal2 sikit. selagi dia comey, ape salahnya.

Izan said...

erin, susah2 sgt sapu je minyak johnson baby oil kat rambut tu. izan pun kekadang nk bg rambut berkilat pakai minyak tu. =)

senang sapu minyak tu pun leh gi jalan2. kang kalau sapu santan nak pi berjalan udah tak leh, kene dok umah jer plak. =)

MiD \(^0 0^)/ said...

not bad pa rambut kerinting cuma leceh nak jaga kot nnt..takper camimi nnt buat rebonding..hehehe

aFkaR'z said...

kalo nak kasi lurus... ada shampoo Johnson yang kaler oren tuuu wheat ke hapa ntah namanya... dia ada tulis untuk luruskan rambut baby...

aku dah try kat Zulfan & ika.. rambut zulfan mmg dah lurus dah skang ni kalo idak duk ikut rambut hubby jadi ikal.. uduuuh

Erin Rashid said...

lily - hahha..stylo skit ek! berserabut!

kak norraya - sbb tuh jugak nmpk rmbut dia sgt lmbt utk tumbuh melebat kan..?

uji - erin tak kesah rmbut dia ikal. saja terkejut tgk dh berubah style rambut dia.. asal dia comel ekk..?

izan - erin lom penah try baby J&J tuh, tapi dh penah letak myk baby yg lain. tapi dia gatal2 la pulak...

kak mid - amboi teknik rebonding gitu!! tapi kalo mmg tol rmbut dia kekal ikal, erin kekal kan je

afkar'z - shampoo tu pon ada kt sini, tapi erin tatau plak dia ada tulis boleh meluruskan. hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...