Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Sunday

MUSIM BUNGA

Semalam kami ke Nordsee utk menikmati mkn tengahari. Semua menu adalah berdasarkan makanan laut. cume ada diselitkan dgn kentang goreng, roti dan sayur2an. since ada kupon rebat 25% - 35% utk menu2 pilihan, maka ini lah masanye utk menggunakan kupon2 yg diedarkan tu.

breakfast yg biasa i mkn ialah secawan koko panas dan roti pon i tak amik sbb nk simpan perut punye psl. yelah, sbb dok pk nk mkn yg sedap2 kt Nordsee nnt. ok la jom tgk menu apa yg kami order kali ni.

1 hidangan udang goreng tepung dan 2 sos mayonis masam


2 hidangan yg sama ikan grilled dan kentang goreng bersama sos mayonis (sng je kami order kan, sbb masing2 punya selera yg sama)



air soft drinks mcm biasala

jom mkn! perut dh lapor giler ni


masing2 ingtkn sure habis nye menu tenghari tu nnt, aleh2 sume org perut dh full! nasib baik ada kotak udang goreng tepung tu. so kami tapau blk gune kotak udang tuh je la..

udang 2 ketul ni alamat blk kang baru i nk telan. time tu mmg masih full da..

mmg half way je i mkn. tatau apsal dh takleh sumbat. while husband i sempat hbskn ikan grill tuh je..


oh ye, kt sini mana nk cari sos cili. so, mmg kami mkn tanpa sos cili. org sini tak mkn pedas. kalo kt mcd pon just ada tomato ketchup dan mayonis je. heaven lagi mcd msia okkk!!


camimi asalnye tgh tdo time kami mkn, tapi tau2 je mummy dia mcm memanggil2 dia soh bgn. so, terus je mata dia celik. ha..apa lagi. terus je la i hulur nk suap dia kentang goreng, udang goreng tepung dan ikan grill tu.

dia mkn sikit je, last2 mintak susu dan biskut nye. mcm tuh la camimi..

baru bgn tdo, daddy suap biskut


mtk susu pulak daaaaa

on da way nk masuk shopping complex yg ada kt sana, kami singgah kt kawasan rumput hijau yg berdekatan. sbb i ada rasa tertarik nk tgk sesuatu atas rumput tu. ingatkan ada org buang smpah atau gula2 atas rumput, tapi rupe2nye...








cantikkan..? rupanye rumput2 ini mengeluarkan bunga daa.. cantik pulak tuh bunga2 tu. maknanye skrg dh masuk musim bunga laa.. atau in english 'spring season'. dan dlm bhs german ialah 'der Frühling'


dah la hari sgt cantik. ada matahari, tak berapa sejuk, dan dah tak ujan. mood kami pon secara tak langsung jadi sgt happy dan bertenaga. amboiii gitu!

5 comments:

Izan said...

wow... da tukar musim bunga blog erin pun bertukar wajah... cantik la.. i like...

kat sini pun cuaca semakin bagus. kat luar siap ada bau2 bunga lagi. ini menandakan da nk masuk musim bunga.. hurray!!!!!

MiD \(^0 0^)/ said...

amboi erin mengancamnyer udang grg tuh..nnt tempek lg gambor bunga ye ishh bila masa dpt rasa spring nih

rillys said...

the scenery was awesome!

~ujicham~ said...

hehehe.. yg bunga tu cam bunga plastik pastu cocok kat tanah je.

Erin Rashid said...

izan - per citer ek bunga tulip anda. adakah masih berbunga?

kak mid - nnt nk kene round the city amik gmbr bunga2 pulak. hehhehe

lily - musim bunga adalah musim terbaik utk pelancong dtg. tak sejuk sgt, tak panas sgt. sedang2 ajo..!

uji - siapakah yg rajin itu utk mencucuk2 bunga di taman? hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...