Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Thursday

TREATMENT

hari ni camimi demam panas. sian dia.. tapi since dia demam ni, dia baik je. baik cmner..? kurang skit sakit kepala i ni. kalo tak satu umah ni bergegar dgn menjeritnye dia, berlari sana sini nye dia, dgn bersepah mcm tongkah pecah pon ye. aduhhh..!!


oleh kerana dia demam, maka kurang skit karenah dia. cume nak berkepit bwh ketiak je samada dgn i atau daddy dia. pastu tido bnyk. biasala budak demam, mata pon syik stim manjang!


so, kami berdua decided nk buat treatment mata la kat dia. kan mata kiri dia sedikit lari dari alignment nye. since doktor pon soh buat benda yg sama, dan nenda dia pon bising soh buat benda yg sama, maka ini la masanye utk kami buat benda yg sama.


apa benda yg sama tuh..? jom kite tgk gmbr kt bwh ni okkk..



kami pon turut tutup sblh mata jugak sbb nk soh dia ikut skali. sbb skrg kan time2 dia ngikut apa yg kami buat. kalo kami tak buat ni, takkan maunye dia nk maintain baik tutup sblh mata.


ini je masa yg sesuai sbb dia takkan ngamuk atau rimas dgn tampalan pada mata nye tu. hehehhe..


then, buat la apa2 yg patut pas tutup sblh matanye tuh. bnykkan gune mata yg lari alignment tu. pakar mata kata, terjadinye mata sebegitu sbb mata tuh kurang aktif atau malas utk aktif. jadi, jom kite aktifkan mata sblh kiri nye tuh. yuk!

9 comments:

~ujicham~ said...

haha.. mama & daddy jd mangsa keadaan.

SueGinola said...

Alala..sianya Schamimi...harap cepat sembuh...

aFkaR'z said...

lari alignment tu cemana... u mean, juling yer??... boleh 'repair' erkk juling ni?? baru 1st time dengar.. opsss baca

http://sweetdarling79.com

rillys said...

kreatifnya parents camimi! hehe..tp tak perasan plak yg lari alignment tu..harap2 akan ok dgn teknik ni

boadicea3011 said...

woooo... mata pon nak eksais jugak yer? ..

Izan said...

lor.. ngan mak bapak pun kene wat treatment jugak... sib baik la camimi tak merengek kene letak plaster tu.. selamat membuat treatment. semoga cepat sembuh

Saleza said...

Gute Besserung Schamimie!,...dah jadik mcm pirates pulak<>>...

Erin Rashid said...

uji - mangsa keadaan dan mangsa experiment

kak sue - insyaAllah.. akan sembuhnye nnt. lgpon minor, tak berapa serius..

afkarz - juling boleh repair tapi jgn smpai budak umur 9 thn. kalo tak susah dan mkn masa

lily - tak perasan sgt ek? sbb tak berapa serius sgt lily. apa pon, tetap nk kene betolkan.. sian camimi

izan - tuh la harap ok b4 blk msia. kalo tak, smbg treatment kt doktor msia la gamaknye

MiD said...

sian camimi tak sihat..get well soon yer syg \(0^0^)/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...