Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Friday

OSTERFEIERTAG



Seronok beb, starting 6 April smpai 19 April sekolah bahasa i cuti demi menyambut perayaan Easter. Atau sini panggil hari tersebut sbg 'Osterfeiertag.'


ok, i tak reti nk cite cmner perayaan easter ni tp ianya ada kene mengena dgn agama kristian mereka dan tempat suci mereka iaitu church. ada sesiapa yg nk ketahui lanjut tntg perayaan ini, sila klik di sini.


biasanye smua sekolah cuti. office pon i rasa jugak la. so, time tuh mmg ramai yg pergi bercuti. ada jugak yg ingin meraikan bersama kawan2 dan keluarga, buat party sana sini. cmner diorg smbut perayaan ni kemudian i cerita ok. mgkin ada yg nk tahu. tapi mcm kata izan, kt italy disambut gilang gemilang dgn telur dan coklat. so, mgkin kt sini ada coklat gitu rupenye jugak kot..


ok jumpa kemudian.. cau cau..

7 comments:

Izan said...

kat sini selalu cuti kan...kalau cuti tu lama lak tu. tu yang best tu. raya derang ni macam2 daa...

~ujicham~ said...

cuti lama, pe lagi post entry masakan! yahoo.

My Blog said...

kalau kat malaysia byk cuti gitu alamat penuh ruangan aduan dari penghianat negara... hihihih

m a r n y m a s u a n said...

hoho
blog anda semakin chantek~

lame x melawat
bit bz.ehehhe
nih da free br nak bukak2 blog.

sy tgk cter kat TV ritu
cane diorg wat egg tuh
rupe2 nye dlm egg tuh ade candy and nuts eh.baru tau.

kak,
rambut schamimi kalo curl lawa la
cute.suitable for her.

Erin Rashid said...

izan - tuh la bnyk gak cuti diorg ni. seronok la bebudak sekolah! tapi msia pon tak kurang hebat bab cuti2 ni..

uji - amboi! skrg masak yg masyuk2 dah kureng. maklumla kene jaga pemakanan skit. huhuuh

my blog - salam perkenalan! kt msia ada je org yg tak sedar dek untung. ada je yg nk komplen

marni - anda tiada masa blogging kerana anda sibuk dgn fb anda. kan..kan..kan..??!

rillys said...

slmt bercuti yer...tp ur blog takleh cuti...hehe

Erin Rashid said...

lily - heheh..insyaAllah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...