Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Tuesday

TELUR... TELUR... SAPE NAK BELI TELUR...

Hari tuh i ada citer pasal perayaan Osterfiertag kan..? dan i ada janji nk tulis perayaan ini disambut bagaimana. tapi so far, masa entry ni ditulis, perayaan ini masih belum smpai kemuncaknya. kemuncak perayaan ini adalah pada 10, 12 dan 13 April nnt iaitu hari Jumaat, Ahad dan Isnin. (lompat hari sabtu). sbb tu kami smua cuti 2 minggu iaitu seminggu awal sblm kemuncak dan seminggu slps kemuncak.


jgn kata i yg excited lbh2 tntg perayaan ini. cuma nk bercerita kt u all tntg serba sedikit persediaan menyambut perayaan christian catolic ini.


since i mmg ada jln2 kt city, so i ada amik a few gambar tntg jualan brg2 untuk sambutan perayaan ini.

oh ye kwn2.. ni smua telur2 plastik ok..jgn pk telur2 betol plak! hbs pecah kalo dijual cara begini


semua berkonsepkan telur. siap ada jual sekali sarang utk telur2 tersebut. ini belum lagi i tunjukkan coklat2 yg dijual berkonsepkan telur, arnab, ayam dan mcm2 lagi. geram je tgk coklat2 tuh. kalo i jenis malas nk jaga bdn sure i dh borong coklat2 tuh smua. nyummm...dh la nmpk menarik dan sedap!


em.. kenapa konsep telur? kenapa plak ada arnab? emm..tak dapek den nk nolong! i pon tatau sbb baru 2nd time tgk diorg smbut Osterfiertag ni. atau nama lain sbg Easter.


insyaAllah, kalo ada rezeki i tepek entry dan gmbr tntg perayaan ini ok..

5 comments:

Izan said...

tu la pasal.. merata2 jual telur berwarna warni. terasa nk membeli pun ada. hahahahahah

pasal rabbit tu izan pun tak tau. hahahahaha. tak berapa arif pasal budaya diorang. huhuhuhuhuhu

nurhareza said...

apa la yg bestnyer ngn telur tu kan.. "buat goreng pun sodap.."

rillys said...

aii...memacam ekk! tp interesting kan dpt participate indirectly

Erin Rashid said...

izan - betol2 rasa mcm nk beli je. tp fikir2 umah ku kecil, tiang seribu. kang mana plak nk letak kn..!

beja - pasth mkn dgn kicap! konfirm menjilat jari beb!!

lily - em..kite nih tukang tgk je diorg celebrate cmner kan..!

~ujicham~ said...

eh.. ini peluang perniagaan ni. kalau jual bunga telor, gerenti laku. haa.. kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...