Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Monday

CABUT GIGI PULAK

Hari jumaat lepas g jumpa doktor gg. hari tuh buat entry pasal jumpa doktor gg kan..? tapi itu buat scaling. atau kt sini panggil 'Zähne reinigung'.


Tapi kali ni ada misi lagi besar yg doktor tuh nk buat. misi nya iaitu mencabut gg. huhuuh..dh besar mcm ni pon ada gg rosak. apa daaaa...


kalo u all nk tau, gg rosak tuh start masa i tgh pregnant kan camimi lagi. org kata kalo pregnant mana leh cabut gg. i tatau la plak apa effect bakal kene pada baby yg kite kandung. dah tuh org kata jgn cabut time pregnant, buat je la...


so, inilah masa yg sgt sesuai utk maintain semula gg yg rosak dan berkarat itu. minggu lepas g buat scaling saja, so minggu ni doktor nk cabut plak.


bunyi mcm takut kan..? ye..mmg takut beb. sbb tgk peralatan ala2 mcm playar gitu utk cabut tunggul gg i ni. dah tu, siap bius 2-3 kali kat 2-3 tempat. so masa cabut tuh tak la rasa sakit sgt. cume masa doktor tuh drill 2-3 kali kat tempat nk cabut tuh terasa nyilu dan sakit sikit. itu pon dh bius.. cuba bayangkan belum biuss.. huhuuh...


bile doktor tanam besi kt tmpt yg dah takde gg tuh dan dia jahit 2-3 kali kt tmpt tuh, tak plak terasa sakit. yelah, terasa pipi kite ni besar sebelah. (kebas la maknanye tuh...).


balik tuh singgah kedai backery utk hirup secawan koko panas dan mkn roti dgn suami dan camimi yg slmt tido dahhh tggu mummy dia cabut gg. tapi yg kelakar nye tu, i minum koko panas sampai meleleh2.. sbb kebas kt mulut dan pipi tu ada lagi. so bile kite hirup minuman tu tak terasa pon yg mulut ni tutup atau bukak. hahahha...!

6 comments:

Diarihatiku1976 said...

wah... mesti gigi dah bersih.. senyum bak suria pagi ler ekk...

~ujicham~ said...

haha.. kelaka kat last part tu.. tak delah ayu2 gitu.

aRa said...

I pun dah cabut 1 gg...sob sob sob...terasa kehilangan nya...Agagaga...welcome to the club...Syima pun dah kena...

Izan said...

aduh... sakitnyer... siap kene dril tu. tak leh nak bayangkan.

PuteriSatu said...

salam dari akak...akak ni nak cabut gigi gak...dari sehari ke sehari dok bertangguh..hiks...

Erin Rashid said...

ina - senyum sokmo jadinye. hahha

uji - kt sini mmg takde nye nk control ayu. takde nye mat2 salleh tuh nk terpikat

ara - saya lupe la nk mtk gg yg dh kene cabut tuh dari doktor. nk buat kenang2an...

izan - drill tuh yg gerun sbnrnye!

puterisatu - salam dari saya juga. akak g la cabut gg cpt. kite nih makin tua makin sakit nk cabut. huhuuh (doktor saya tuh la ckp)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...