Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Thursday

EIN PICKNICK MACHEN

Salam u allsss...

Tadaaa.. sure ada yg tertanya2 i nih dh balik ke blom kan..? ayioooo..sorry la lama tak update blog. sibuk sgt daaa...


I belum jejak kaki lagi ke Msia. masih berada di german lagi. lama tak dapat update sbb sibuk shipping barang, pastuh kemas rumah kasi kosong dan sibuk pindah rumah pulak. sekarang jadi 'setinggan' kt umah kak ja. huhuuh... menompang kasih kak ja pulak sebelum berangkat ke msia nnt.


tapi entry ni nak cerita tntg hari sabtu lepas. kami buat piknik (ein Picknick machen). piknik yg berkonsepkan potluck dan bbq. so masing2 ada ditugaskan utk bwk mknan dan minuman. so takdela harap satu pihak je. lagi pon piknik yg bertempat di Wedau, Duisburg (sebuah tasik) ini dihadiri oleh ramai students yg menetap di Duisburg, Essen, Krefeld dan Gelsenkirchen. sesapa ada facebook or friendster sure ada terbaca 'kekecohan' annoucement yg i buatkan..?



Penganjuran piknik adalah untuk meraikan pelajar2 msia yg akan pulang ke msia nnt, iaitu marni, aznin (uteh) dan kami sdri. sgt seronok sbb masing2 sporting giler. sebuah piknik yg sgt happening!


okla, tanpa buang masa jom kite tgk gambar2 yg ada ni. lain2 gambar leh tgk kt fb i. okkk..










menu of the day: ayam, daging lembu, daging kambing, hotdog, burger, kentang (semua dipanggang dan dibakar), sup merah (ape ntah namanye), murtabak, nasi goreng, mee goreng, kek coklat, kek batik, roti pita, kentang salat, oranges dan bnyk lagi..

7 comments:

Izan said...

nnt da balik msia mesti rindu nak picnic cenggini. tp tak per kat msia mesti lagi meriah yek...

camimi da besar arr....=)

RiEz said...

Salam tumpang lalu blog...huhu baby ni cute...

Erin Rashid said...

izan - tuhla..kt msia tentu lbh meriah! ada air terjun bagai, laut..

riez - salam perkenalan. jemput dtg ke umah saya selalu..

~ujicham~ said...

erin.. nampak slim je tu ;) huhu.

rillys said...

wah! bestnya...anyway i lupalah dah add ke fb u...add me ekk miss_liely@yahoo.com

aRa said...

Erin...jom add me kat FB...agagagaga...tgk pic terus lapar...nak cari mkn la...Agagagaga...nnt balik Msia buat 1 lagi piknik yek...ajak Izan sekali...Picnic menyambut kedatangan perantau kita...nak tak???Agagagaga

Erin Rashid said...

uji - itu namanya ilusi optik..

lily - ok, nk add ni

ara - add juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...