Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

PREGNANT...

Semenjak bulan lepas, hampir setiap hari sure kuar jln2 bwk camimi. takdela nk kene tggu suami free atau tidak utk bwk kami jln2 kt luar sana. sbb kami akan blk ke msia tak lama lagi, tuh yg nk menghabiskan sisa2 masa di sini dgn menikmati suasana kt sini.


dan semenjak awal bulan ni, asal petang je bwk camimi kuar berjemur tgh panas. asal free je sure bwk camimi g beli roti mkn sama2 kt tgh panas. ye, cuma kami ber2. si bapaknye sibuk menyiapkan thesis. dan alhamdulillah, thesis suami i di peringkat akhir. tinggal utk print out, binding dan submit.. mudah2an dipermudahkan juga...


tapi yg menarik perhatian i adalah, kt luar sana tuh mmg ramai plak terserempak dgn ibu2 mengandung. pandang kanan, nun kt sana ada sexy mummy dgn perut boyot. nun kt sinun plak, nmpk rugged mummy tgh pregnant smbil isap rokok (itu mmg tak reti syg kan anak dlm perut). tuh kt dpn mata plak nmpk aktif mummy dgn perut smbil kejar anak kecik dia yg lain. rata2 sure nmpk ibu mengandung.


tadi tgk ABPBH 2008 pon, sharifah shahirah ckp psl ibu mengandung. dah tuh, dia jugak tgh mengandung. skrg musim org mengandung ke? musim mengawan la plak. bile tgk org pregnant ni, terasa plak nk pregnant lagi. husband i mmg dok menanya je bile lagi nk pregnant? katanya, kesian tgk camimi takde kawan..



em..tataula bila masa yg sesuai utk i pregnant lagi ek? skrg ke..? tggu blk msia ke? atau 2-3 tahun lagi ke? ntah la.. rezeki smua kerja Allah, kite usahakan aje dak..? tapi rasanya nk merasai makna mengandung dan melahirkan di msia plak la sblm dtg lagi ker german (kalo ada rezeki). sure boleh comparekan..? u all rasa apa?

Perkara biasa di barat:

Klaus-Ulrich (si lelaki): Tina, berilah 3 perkataan azimat yg penuh bermakna yg boleh membuatkan kite sentiasa bersama?

Tina (si perempuan): Ya, bagus Klaus-Ulrich. Saya sedang mengandung!!

Note: Biasanya kalo si pompuan dh mengandung baru diorg kawen. tapi kdg2 tgk si pompuan dah kuar 3-4 org anak pon belom tentu mereka dh berkawen. cthnye..? Brad Pitt dan Angeliena Jolie.. huhuhu

9 comments:

Diarihatiku1976 said...

bawa bersabar.. kot balik malaysia jadi plak kan.. apa pun redha jelah.. sama cam saya kan..

boadicea3011 said...

i vote u 'do it now!' *wink*

Izan said...

apa lg erin... bg la camimi adik pastu leh dtg german sama2 bila derang da besar skit nnt. hahahahahah

~ujicham~ said...

kalau camimi nak ada adik, kira okehlah. takdelah rapat sangat.

Erin Rashid said...

ina - itu maknanya.. "made in msia" heheeh

kak norraya - amboi! do it now lagi tuh! "now" red light maaaa.. kui..kui..kui..

izan - tuh la cadangnya sblm dtg sini yg ke2 tuh dh besar skit.. kalo ada rezeki..

uji - ingtkn nk tggu camimi besar, then pandai jaga adik dia sdri nnt... huhuh

~ujicham~ said...

ala, kalau camimi kecik lg, erin kan ada. hahaha. larikkkk.

aRa said...

Mmg ngah musim ibu² ngandung ni...artis terutamanya...tapi cian Dynas br keguguran last week...dah 7 bulan lak 2...sayang kan...tapi nak buat camna...dah di takdirkan begitu kan...

Erin,sblm balik buat la adik tok camimi...melahirkan biar kat Msia...product antarabangsa...agagaga...best nya tgk org dah kawin...bebila je leh rancang nak ade anak...

Me, Mrs Taj said...

samala ngn me sis..husband slalu tnya bila lg nk peknan..aduhai..tnya kite pulak bila nk peknan..bila2 pun blh cuma semuanya ketentuan Ilahi..nk bg or tak nk bg...mmg teringin sgt nk peknan sbb azim dh nk msk 3 thn dah...while me and husband pun umur makin meningkat..ada tips tak? huhuhuhu

Erin Rashid said...

uji - lg best kalo camimi dh besar. xde la aku nk kene jaga camimi gak sepenuh masa.. hahah

ara - FYI, camimi made in msia tau! lahir je kat german. hahah..pecah rahsia..!

ladybird - la azim baru 3 thn ke..? nmpk bijak dia dh mcm 5 thn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...