Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Thursday

SERVES U RIGHT, SI LALAT

Sekarang dh masuk musim panas. tapi masih belom sepanas di msia. kalo u all nk tau, german ni pon akan menjadi panas, sepanas di msia. tapi itu pada bulan 6, 7 atau 8 nnt iaitu waktu kemuncak musim panas.


tapi paling tak bestnye musim panas ni sbb time tuh dah ada lalat. bnyk lalat dh berani menonjolkan diri utk terbang ke sana sini. mmg mengganggu je! tapi yg kelakarnye, lalat kt sini tak se'genius' lalat2 di msia. dh la bilangan lalat2 kt sini tak berapa bnyk kalo nk berbanding dgn lalat2 kt msia tu. dah tuh.. bodoh lembap plak tuh! dh tau org nk pukul dia, boleh plak ko tamau terbang melarikan diri. dok aje merelakan diri utk dibunuh oleh manusia.



betol beb! lalat2 kt sini, skill nk melarikan diri mmg tak leh nk challenge dgn lalat2 kt msia sana. lalat2 kt msia sana tuh jgn ckp la. kite baru nk angkat tgn, dia dh terbang hinggap kt tmpt lain plak. buat sakit hati je!


tapi yg my husband marah kan i bile i nk pukul lalat2 tuh. tau tak u all dgn apa i pukul lalat2 tuh smua? hehehhe..

ini adalah souvenir masa pegi belanda dulu. konon beli tuk i pakai kt umah. sbb sejuk kan.. kene la pakai kasut skali selain drpd stoking bile berada dlm umah. tapi masa tuh, i mmg dh ada selipar umah. so, souviner tuh buat perhiasan je. aleh2 tuh haaa.. jadi tmpt pemukul lalat! puas hati sbb tapak kasut tuh mantep! tgk lalat yg merunsingkan tuh mati kene pelepek..! lega plak rasanye!

6 comments:

Izan said...

da banyak lalat ke kat sana. mmg skang la musim lalat mula muncul... kat sini lalat tak kuar banyak lagi.. bila musim lalat dtg mmg tak tahan la... geli....

rillys said...

takpe bln 6/7 u dh blk sini...amin...jgn lalat tu ikut u blk sini dah...jadi lalat pendatang tanpa izin :D

aRa said...

Owh...lalat yg terbang² rupanya...ingat lalat PHD yg suka kacau blog org itew...Agagagaga...

Lalat kat Malaysia ni mmg sgt bijak...pasal tetiap musim dia ada kan...2 la dia very the pandai...lagi² klo bulan pose...msti byk...

Anyway...salam kenal... :) org jauh jugak ni mcm izan...

My Blog said...

ee tomeinya kasut tu.. berminat plak.. hihih... jgn lalay kepala hitam sudah lah yeerkkk

~ujicham~ said...

kalau camtu, ilmu menangkap lalat menggunakan chopstick yang aku tak pelajari aku berjaya di sana. yahoo!

Erin Rashid said...

izan - hbs la pasnih lalat2 tuh smua kaco izan. dia suka kaco org yg tak suke dia! aduhh..pening la kite dibuatnye!

lily - takper, kalo dia jadi PATI, nnt imegresen hantar lalat tu pulang ke german smula. hahah..

ara - lalat PHD? means lalat Penuh Hasad Dengki kah..? o..itu lalat sudah dihapuskan lah..!
sembur racun terus mati! huhu..salam perkenalan sekali lagi!

my blog - lalat kepala hitam? lagi dahsyat kah lalat kepala hitam drpd lalat kepala merah dan hijau?

uji - pasti kamu berjaya di sini! mari la cube menangkap lalat bengap tu kt sini dgn menggunkan chopstik. hehehhe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...