Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Friday

MASA UNTUK CUCI GIGI



Jom kite g cuci gigi!! tapi kali ni bukan g cuci gigi dgn berus gigi, tapi nk mtk tlg doktor gigi cuci kan gigi kite yg dah berkarat nih!


aduh..sape yg pernah buat scaling, tau la mcm mana rasa sakit nye buat scaling ni! tuhan saje yg tau dik non oii!!


mmg rasa nk menangis je. dh la dgr bunyi ngilu ultrasonic instruments tu lagi. huhuhu..meleleh beb! meleleh air mata ni haaa..!



tapi hbs buat scaling, terasa nk senyum je. heheh...! seronok la g dentist ni. so friendly and nice..! kalo dpt amik gmbr doktor pompuan tu, sure u all akan kata mata dia mcm barbie doll..! so adorable!


Minggu depan dtg lagi sni. nk buat treatment lain pulak.. biasala ada je la tuh masalah gg!

8 comments:

~ujicham~ said...

senyum seindah suria,
dalam kehidupan,
senyuman dari hati,
dunia pun berseri....

haaa.. lagu ni buat erin.

rillys said...

wah...makin berseri mama schamimi pasnih, anyway mahal tak scaling kat sana lps convert to RM

Izan said...

erin, tak mahal ker cuci gigi kat sana. gigi izan pun da berkarat gak ni tp terpaksa tunggu balik msia bab kat sini mahal nak mampus. huhuhuhuhuhu

aRa said...

Dr tahun lepas berhajat nak p jmpa dentist tapi tak p lagi...Agagaga...gigi i dah berkarat gak ni...Hiks...

Erin Rashid said...

uji - wah..terima kasssehhhh!! bak kata alleycat!

lily - sbnrnye gg erin ada yg nk kene cabut ni. (malu i, auwwww!) so smbil tuh dia nk buat scaling. sume covered by insurance. tapi kalo saje2 nk buat scaling, kene byr 60-70 euro sekali buat. huhuhu...

izan - em..60-70 euro sekali buat tuh mahal gak la beb! amboi, kalo blk msia, gune duit euro sure tak terasa sgt ek!

ara - apa lagi ara... mari menerjah dentist. pasnih lagi lebar senyum awk kan!

My Blog said...

i pernah buat gak.. bayar RM 5.00 je.. coz kejer gomen kan... tapi nalaaa.... punyalah lama appointmentnya.... mahu gigi dah tercabut baru dapat jumpa dr.. ina pernah sakit gigi berlubang.. dia tampal guna kapur tu je dulu.. buat appointment 2 bulan baru tampal betul-betul guna apa jenis simen tah... hihhihih

Izan said...

murah la jugak tu erin... kat sini sekali cuci gigi 120 euro. mahal gilos... baik balk msia jer la cuci kan. berbaloi skit.. =)

Erin Rashid said...

ina - kalo dgn gov mmg mcm tuh la. esok suami saya keje gov pon kene la terima hakikat kan yg kite ni kene beratur pnjg, appointment plak kene tolak ke sana sini. menunggu berjanggut la kite..

izan - dahsat..dahsat.. itu mmg mahal giler! patut la nk buat kt msia je ek? kalo harga mcm tuh izan, blk msia buat braces pon dh lepas dah..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...