Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

MASAKAN SEAFOOD


Sempena birthday suami i Isnin baru2 nih, i dh plan nk msk masakan kesukaan kami ala-ala seafood gitu. Di samping itu, i planned gak nk buat kek khas utk suami i. Sorry la entry birthday ni lmbt buat sbb bz skit. Hhehehe..


Okla, jom i cerita i masak apa on that birthday.
Masakan kesukaan kami bersama ialah ikan stim, siput sudu dan sotong goreng tepung. (sbnrnye apa2 mskan seafood adalah menjadi kesukaan kami). Ala-ala mkn kt muara restoran gitu. (Huhuhuuh... bile la nk blk msia ni..?)






Pas mkn tuh, ingt nk sajikn kek yg i buat khas utk suami i.. tp dh kenyang la pulak. So, lmbt skit baru kami mkn. Kek apa..?

taddaaaaaaaaa... cheese kek la..


cheese kek dihiasi buah kiwi - buruknye buah kiwi tak sama besar potongannye.. hehhehe..jgn mare..


hehhehe itu je kek yg i lulus buat. Yg lain fail lo...!
Cheese kek nih i bljr dr sorg teman masa kt cni. Tp skrg dia dh blk msia. Nama dia Sazlina Chin. (saz, kasi glemer skit nama awk..). very simple mimple dan nipis je, tak mcm cheese kek kt secret recepie tuh. Tggi, tebal lagi la sasa.. hahahhah.. ok la layan je la kek tuh.. zasssss..!!


birthday guy (bkn birthday boy) potong kek..

2 comments:

Izan said...

mak aih... pandai jugak wat kek.. wah makin pandai skang ni. kek ni pun kalau pi jual kat secret resepi mesti laku.

congrates!!! mesti bahagia jer suami erin bab dpt bini pandai masak...

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

aduh..ini je kek yg erin pndai buat. yg lain mmg fail lo..

terpaksa la izan bljr buat kek, sbb kt cni mana nk cari kek kalo teringin mkn kek. takkan nk carik instant je dak..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...