Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

CAMIMI PUNYE PASAL...


Sbnrnye dr smlm pc suami i tido je, tak bukak2 mata... huhuhuhu..sian demam, tak sihat rupenye. Nih mgkin sbb kene penangan tepukan camimi pd cpu tuh. Pas kene tepuk2 dgn camimi terus hang pc tu. Adoiii.. suami i godek2 la nk tgk apa silapnye, pastuh terus tak leh on lgsg plak. Padahal sblm nih pnh je camimi tepuk2 tepi cpu tuh tp steady je xde apa2 rosak. Tp kali nih, mgkin pc tuh nk tnjuk protes kot.


But, then bile suami i buat operation bdn cpu tuh, try tuh, try nih, kot mana2 cable loose ke tp still xleh on. Dr smlm husband i dok godek2 cpu tuh tp xjmpa apa yg rosak.


Aleh2 suami i mtk tlg a few friends yg expert psl pc desktop nih utk tgk2 kn apa yg rosak. Seorg kawan Indonesia dan kawan Malaysia dr Krefeld dtg utk tgk2 kn apa yg patut. Then baru la hari nih tau apa yg rosak sbnrnye.. terima kasih la ek dtg tlg cek cpu tu.


graphic card ni yg rosak


Graphic card rosak rupenye. Siap ada component electronic yg meletup! Fuhhh... tatau la itu penangan tepukan camimi atau mmg dh time ianye rosak.. xpela.. slmt la daddy tak marah anak dia. kalo i, camimi dh kene cubit dh nih. Hehehhe..garang mummy dia nih!


capasitor rupenye yg pecah meletup..


Okla.. dh rosak, kene la beli baru. Baru lah pc tuh boleh berfungsi spt sedia kala. Kalo tak, mati kutu suami i sbb bnyk brg penting dlm tuh. Documents dan engineering software pon ada dlm tuh. Kt notebook i nih bnyk brg i je. Kang dia nk buat keje cmner la plak kan? Nk tlg i tulis blog plak ke? Hehehehe..


terpaksa cari pengganti baru.. lagi duit poket terbang lo...!

3 comments:

Izan said...

uih dasat tol penangan camimi ni.

lily lotus said...

fuhh..seb baik dpt diselamatkan ;)

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

izan - tuh la penangan budak lasak tuh. aduhh..

lily - seb baik.. seb baik lagi tesis tak start lg buat. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...