Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Thursday

FRUCHTSAFT

Kwn2 ingt tak yg i pnh citer psl i beli buah anggur yg bnyk sgt at previous entry? Ha..la nih maseh xhbs2 lg sbb terlalu bnyk bg kami ber2 nk mkn. Aduh... kang ceret beret lak kalo mkn setiap hari. So, oleh kerana maseh ada lg buah anggur tuh, i decided nk buat fruchtsaft (fruit juice) dia lak..

Ini kali ke-2 i buat juice anggur sbb anggurnye terlalu bnyk kn! Nih i gune blender khas buat juice. Hari tuh pnh gak gune blander nih buat blend bawang, cili dan kacang sbb nk buat kuah kacang raya tahun lepas. Pastuh, terus kaput (rosak). Tp, xpe, sbb leh claim warranty. Kt sini brg2 elektrik sume warranty 2 tahun. So, bile claim warranty tuh mmg la dia bnyk tnya cmner dan kenapa leh rosak cmnih. Then my husband kata sbb blend benda2 tuh sume.

So, org kedai tuh kata no wonder la rosak sbb itu hanya utk blend buah2 an saja. Patut la kotak tuh tnjuk gmbr buah2an je dan tak tulis utk benda lain. Ingt leh bantai blend lain2 bagai mcm blender2 kt msia, tp rupenye series utk blend buah2an saja. Apa daaa..

Tp selamatla dia bg yg baru punye terus dan disamping tuh dia soh beli blender yg lain utk blend selain drpd buah2an. Baiknyer barang katanyer. Hahahha..

Okla..lari tajuk la plak...

So, ini la hasilnye... nmpk mcm air tebu la plak kn? Sbb suami i yg kata cmtuh. Terus plak kata rindu nk minum air tebu.. aduh.. mana la nk carik tebu plak nih..?! hai... suami ku ini..!!

okla.. jom kite lihat fruchtsaft anggur!

tinggal nih je dah anggur2 nyer.. kalo tak ada 3x lg besar talang tuh


ini lah blender yg dulu kaput tuh tp dh tukar baru.. hehehhe


leh la dpt satu jag air, tp mcm air tebu kn?

pas siap sume kerja2 tuh, kuar je dapur nmpk camimi dh tdo kt pangkuan daddy dia.. hhuuhuhu.. patut la sonyap jor!

4 comments:

Izan said...

anggur tu tak de biji kan? manis sgt. 2 3 ari lepas my mum in law la beli.

sedap ke jus anggur tu? tak penah minum la jus anggur. rasa apa? hahahahaha... rasa anggur la kan.

Izan said...

anggur tu tak de biji kan? manis sgt. 2 3 ari lepas my mum in law la beli.

sedap ke jus anggur tu? tak penah minum la jus anggur. rasa apa? hahahahaha... rasa anggur la kan.

lily lotus said...

lahai camimi smpi tido tunggu jus anggur mama :P

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

izan - ada anggur yg ada biji ada yg xder. campur2 sbb masa beli tuh nk hbskn stock. tp biasa yg besar2 la ada biji. jus anggur nk kne letak gula skit baru sdp. kali nk harapkan manis buahnye sja kureng sket. hehehe

lily - tuh la..mcm pose je budak tuh. huhuhuuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...