Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Monday

BABY SITTING

Salam u ols,

Minggu baru ni aku mulakan entry dengan menjadi baby sitter. Minggu lepas aku ambil the whole 1 day off sebab nak jaga anak buah kesayangan sebab mama dia ada assessment. Owh, memang aku suka jaga budak kecil ni sebab dia terlalu baik. Lebih mudah nak jaga dia berbanding Camimi (aku rasa la... hiks!)






Kalau montot aku kecik dan peha aku tak sebesar sekarang tentu aku boleh duduk atas kerusi yang kecil ni macam dia. Owh so cute...!




Aku decided nak jaga Batrisyia kat rumah aku je instead of rumah kakak ipar aku. Sebab kalau kat rumah sendiri lagi tau nak buat apa dengan budak kecil ni. Oh ye, mana kakak dia kan? Kakak dia pergi school. School depan rumah mama dia je. Pergi school naik basikal padahal umur baru je 4 tahun. Jangan kau tak tahu...! Cerdik budak sorang tu!




Camimi pula pergi mana? Same goes to Camimi, dia pun pergi school. Tapi school kindergarten kat UiTM. Lepas hantar dia kat school baru aku balik dan tunggu mama Batrisyia datang hantar kat rumah aku. Aku tak boleh jaga 3-3 budak ni dalam 1 masa. Nanti Batriysia tak boleh tidur. Kakak-kakak dia bising. Kadang bergaduh. Kadang menjerit, kadang menangis. Nanti dengan-dengan aku sekali pening!



Uols tengok la, kereta sekecil tu dia nak tunggang. Hahahhaha...





 




Ok, dah duduk kepenatan setelah montot dicucuk-cucuk oleh orang-orang kerdil pada kereta kecil tu


Bila aku pasang channel cartoon dia suka. Siap melopong tengok cartoon tu bercakap. Bila cartoon tu menyanyi dan menari dia pon ikut goyang sana sini. Aduh... hilang stress mommy jaga Camimi yang tak reti diam tu. Aku harap next baby dapat la baby yang behave macam Batrisyia. Boleh...?!

Oh ya, budak kecil bertiga ni memang suka pasang channel cartoon 613 dan 615 kat rumah. Mereka masing-masing belajar berbahasa Inggeris dari tontonan cartoon tu. Si Qira la especially, speaking London berabuk! Huhuu...




Ok mommy, Batrisyia dah penat main, dah penat tonton cartoon. Nak isi minyak dulu boleh..?


Lepas tu mommy dodoikan, tepuk-tepuk terus tidur atas riba. Sekali dengan mommy kita beradu kan...? hihihiih

Teringat kat Germany dulu, dok umah jaga Camimi. Bila dia tidur aku start masak, kemas rumah, tonton tv3 melalui streaming. Tunggu cerita Spa Q atau apa-apa drama yang menarik yang sedang ditontonkan di Malaysia pada tika itu. Atau dengan aku-aku sekali tidur di bawah selimut yang tebal! Owh, sangat merindui masa itu. InsyaAllah will be back there on 2012 or 2013. Doakan la ye...!

4 comments:

Suliana said...

comel la dia.. mcm anak mat saleh..

anyway, kapet ko lawa.. hehe.. nnti nak cari 1 gak mcm tu buat golek2 depan tv :-)

Erin Rashid said...

ayooo sue, kembang kuncup abg aku lagi nanti. ramai benor dah kata macam anak mat salleh! huhuhu

AshAnas said...

dah besar dah die... xnah jumpe lagi kot...

Erin Rashid said...

kak long, masa dtg raya 2010 mungkin kak long tak perasan kot. maklumla dia suke berkepit dgn mama dia je.. hihiih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...