Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Friday

MAKANAN YANG MAHAL TAK SEMESTINYA SEDAP!

Oh terasa ruginya hari ni beli kuey teow goreng berharga RM7.00 tapi tak sedap langsung! 

Tapi ada kebarangkalian lain juga kenapa kuey teow goreng ni tak sesedap kat mana-mana restoran lain yang aku pernah order:

  1. Sebab mamak ni tak pandai masak. First time rasa mamak restoran ni masak. Sedap lagi mamak restoran Syed Seksyen 3 yang masak
  2. Sebab perut aku tak berapa lapar tapi sebab tatau nak buat apa time-time orang solat Jumaat ni, maka kaki ni laju je melangkah ke restoran lain
  3. Sebab ada ayam goreng mamak yang seketul berharga RM3.50 tu dimasak sekali bersama kuey teow instead of aku minta dia boh je kat atas kuey teow goreng tu. (Memandai-mandai je alter apa yang aku suruh)
  4. Hati ini yang sudah keseorangan dek ditinggalkan oleh si suami untuk beberapa hari :(  (marah si ister-isteri yang suaminya kerja kapal. Mesti kata aku ni baru ditinggalkan beberapa hari dah bising. Diorang kena tinggal berbulan-bulan relax aje!) Huhuhuhuhu...
  5. Aku ni terlalu cerewet. Lidah tak mampu berbohong. Kalau tak sedap tu maknanya sungguh tak sedap!
  6. What?? Dalam kuey teow goreng pon ada kentang?
Sekarang kalau makan sekejap sangat dah rasa kenyang. Mungkin sebab dah train diri untuk makan sikit dan kerap lakukan perkara yang sama. So, cepat sangat perut dah full. 

Tapi pernah sekali dulu time nak datang period. Lepas makan pun masih terasa lapar. Terasa nak ambil pinggan dan senduk sekali lagi lauk pauk yang ada. Giler!

Okla, malas nak cerita pasal diet diet ni. Nanti ada segelintir orang tak suka. Start la dia tanya, ha dah berapa kg turun? Sibuk pong pang pong pang tapi aku nengok sama je badan kau dari dulu sampai sekarang. Tettttt!

Ok, my dietitian. Kalau i berjaya dalam diet programme ni, i belanja u makan okeh. U sorang je la ye? Hihihi..

Note: The Dietitian is referring to my own lovely cousin. Ngeh..ngeh..ngeh.. 

4 comments:

lily lotus said...

mahal sungguh :D...bertuah betul kalau dapat makanan murah tapi sedap kan

Erin Rashid said...

harga kuey teow grg biasa RM3.50 je tapi sbb nk ayam grg juga tu yg mahal. tapi kalo tak letak ayam grg tu pon kuey teow dia mmg tak sedap
ngeh ngeh ngeh

chii said...

betul...sama gk mcm kat hotel..kadang2 harga mknan mahal..tp xde la sedap mana pn..better beli kt gerai2 biasa..murah n sedap..nk jilat jari pun boleh :p

Erin Rashid said...

chii, hihihihi betol.. tapi kdg2 teringin gak rasa mknan halal... tetiba nak rasa jadi kaya. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...