Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

TERIMA TETAMU


Minggu lepas, hari jumaat kami terima tetamu dari seorang kenalan suami i, Fairuz namanye. Actually sama2 TPM dari UiTM tp dia study kt Offenburg. Fairuz bermalam kt umah kami dari hari jumaat smpai semalam baru bertolak balik ke Offenburg.

Rumah kami tak lah sebesar mana, so kami boleh menempatkan tetamu di ruang tamu dgn tido beralaskn sofa yg boleh dijadikan katil. Tapi masa parents, adik dan cousin i dtg dulu, mereka tdo kt dlm bilik kami, dan kami yg tdo kt ruang tamu. Sbb bilik tdo lbh luas sdkt berbanding ruang tamu yg dh penuh dgn segala mcm perabot yg ada.

Biasanye, breakfast dan mkn mlm kami cume mkn ringan2 spt roti dan biskut tapi sbb ada tetamu, dgn kami2 skali mkn berat. Breakfast mkn nasi goreng dan mkn mlm pula hidangan thari yg dimasak lebih. So, time ada tetamu mmg tak leh la nk berdiet skit. Itu la org kata, kalo ada tetamu tu, rezeki kite datang bergolek. Huhuhuhu. Syukran, Alhamdulillah..

Ini kai ke-2 fairuz dtg ke umah kami. Kali ini, my husband bwk dia berjln2 smbil shopping ke esprit dan s.oliver factory outlet. Tidak ketinggalan juga ke forum Duisburg yg baru dibuka. Sambil lepak2 juga kt starbucks utk minum2 ptg. Open haus rumah kak dina pon kami sorong fairuz skali. Lain2 tempat dh tak sempat sbb hari ahad sume kedai tutup. Isnin plak bwk jln dkt area2 cni smbil g beli ayam pinar yg lazat utk hidangan thari. Pastuh kol 4pm lbh fairuz bertolak pulang ke Offenburg dgn ICE (intercity express). So, kembali sunyi la rumah kami.

kt rumah kak dina - open haus


Selain drpd fairuz, ada juga kwn2 suami i yg lain dtg bermalam di cni. Biasanye bujang la sbb dh rindukan masakan msia, maka dtgla mereka ke cni berkali2. cewahhh.. pandai je i nih!


6 comments:

~ujicham~ said...

wah wah.. aku pun teringin nak rasa penangan air tangan ko.. nak gi sana boleh? hihi.

lily lotus said...

seb baik ada cik puan erin
..dpt diorg ilangkan rindu masakan
mesia ;)

Izan said...

erin tak buat open house ke? umah kitorang kat sini pun kecik. halaman rumah kat luar yang besar. nak wat open house pun tgh pk 30 40 kali ni. huhuhuhuhuhuh

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

uji - kt cni sbb msians food limited tuh jadi nye situasi mcm nih. kalo dh kt msia, takder nye pndg masakan i nih uji... aduhai

lily - seb baik la... kalo tak naseb baik dtg mood malas nih alamat mkn sempoi2 je la gamaknye

izan - open haus raya mgkin tak buat kot. cuma sape nk dtg, dtg je. masak on the spot je. sbb b4 puasa hari tuh dh buat n besday camimi bln dpn plak ingt nk buat. sbb umah kecik la kene limitedkn nk buat open haus. huhuhuhu

Saleza said...

wooww,..penampilan baru!schone..

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

kak ja - danke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...