Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Friday

MISI NK BUAT DECO

ini cth kek je.. kang terperanjat lak sume org konon ini kek yg i buat..

Misi hari ini tetap sama iaitu nk cari bhn2 utk membuat kek. Tapi kali ini nak carik bahan utk buat butter icing dan whipped cream.

Since kak ja kata (kak ja lagi..! hehehehhe..) kt Aldi ada promote jual brg2 buat kek, so ptg nih juga i nk ke sana cari bhn2 tuh.

Kali ini, i g berseorangan dgn bertemankn camimi je sbb suami i dh start cbuk blk dgn menyiapkan tesis dia. Almaklumla kalo leh kami nk blk ontime. tp kalo sok2 ada perkara yg menghalang kepulangan kami pada bln tu, tak dapat la nk kata apa. redha aje la... huhuhuhu...

So, since hari ini dh jumaat, sok dh sabtu, tuh yg ada masa nk belajar buat kek. kali ini nk belajar buat topping dan decoration kek menggunakan cream. dh menuntut ilmu dari kak dina, harap2 ilmu tu berkat la. harap2 jugak nnt jadila deco kek i tuh.

apa pon, i mesti belajar buat kek dan deco b4 birthday camimi. sian si anak kecik tu. kalo kt msia sure dh tak yah pening2 nk buat kek. carik je kat bakers cottage atau secret reciepe tu. unless kalo rasa nk buat kek, apa salahnye. lg bagus si anak makan air cucur tgn ibu nye kan..kan..kan..!!

okla.. kalo ada rezeki leh la i tepek gambar kek tuh kt blog ni nnt. itupon kalo ada output utk kuarkn gambar dr camera hp. kalo tak... maap la. i pon sedih xdapek nk hias blog nih dgn gmbr buat masa ni. tgk la, kalo ada rezeki lbh hujung bln la gamaknye. huhuhuhuhu..

2 comments:

Izan said...

wah.. ibu mathali la erin ni. siap nk buat kek khas untuk camimi... untuk camimi dpt mummy cam erin.

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

biasa je izan
namapon suriumah
kenala wat benda2 tuh sume
patut masa kt uitm dulu
amik course mskn la
hehehe
baru toll..!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...